Mobilgründer Idar Vollvik har kommet Apple i forkjøpet, og tilbyr den svært hypede iPaden til norske brukere, før Apple har sluppet den på det norske markedet.

— Interessen har vært upåklagelig etter at vi la ut de første 50 iPad-ene i vår nettbutikk klokken 12.00 idag, og jeg regner med at samtlige er solgt i løpet av dagen, sier Idar Vollvik, tidligere Chess-günder og nå sjef for den norske mobiloperatøren Ludo, til Aftenposten.no.

Kun fire dager etter at iPad-en ble sluppet i det amerikanske markedet, tilbyr Ludo alle de tre Wi-Fi-variantene av iPod med lagringskapasitet på respektive 16GB, 32GB eller 64GB.

Prisene er satt til henholdsvis 7490 kroner, 8490 og 9490 kroner.

- Beskjedne marginer

Norske kunder som vil kjøpe den nye dingsen av Vollvik må punge ut med nær det doble av hva amerikanske kunder betaler. Men ifølge Vollvik er Ludos marginer beskjedne.

— Det koster å være tidlig ute, spesielt når etterspørselen har vært så stor. Eksempelvis har prisene inn til oss økt ytterligere på partiet på 80 iPad vi nettopp har kjøpt opp gjennom vår omfattende kontaktnett, forklarer Vollvik, som er overbevist om at etterspørselen etter iPad vil være større enn tilbudet i lang tid fremover.

- Hvorfor ønsker dere å tilby kundene iPad så tidlig?

— Vi mener at dette er viktig produkt som vil prege markedet i lang tid fremover, og vi har derfor mye tid og krefter på å være tidlig ute med å tilby det til våre kunder, sier han til Aftenposten.no.

- Tror vi er for små

  • Hva med GSM-utgaven som er forventet å komme til Norge i løpet av sommeren, har dere ambisjoner om å bli offiisell forhandler av denne?

— For å være ærlig så tror jeg vi er for små, og at Apple velger å gå med Netcom eller Telenor, men når det er sagt, så kan jeg herved garantere at også Ludo vil tilby 3G-versjonen til konkurransedyktige priser, sier en engasjert Vollvik.

Han peker på at parallellimport som det her er snakk om, er helt uproblematisk den tid man kan tilby fullverdig garanti og service på produktet, og at han selv har lang erfaring med dette fra over 20 år i bransjen.

- Har du selv prøvd iPad?

— Nei ikke ennå, men jeg er akkurat i ferd med å pakke opp et eksemplar jeg har liggende her hos meg i Spania. Og, ja, jeg er veldig spent på hvordan den fungerer, sier Vollvik.