• Folk går mann av huse for å dra på butikken.

Vegtrafikksentralen i Hordaland har fått flere meldinger om lange køer i Loddefjord, etter at nye Vestkanten Storsenter åpnet torsdag formiddag.

— Det har stått bom stille i 25 minutter, både fra Bjørgeveien og Bjørndalskrysset, og det står også litt fra Sotra. Folk går mann av huse for å dra på butikken, sier vaktoperatør Randi Stohlberg.

Vestkanten har utvidet med 15 nye butikker og 22.000 ekstra kvadratmeter, og det ble behørig markert med åpning klokken 10 torsdag formiddag.

- Køen står milevis

— Det er smekkfullt på hele senteret, sier Jan Rognaldsen, markedssjef på Vestkanten

Han forteller at det er spesielt stor interesse for den nye Coop Obs Hypermarked-butikken, som er Bergens største. De mange åpningstilbudene har nok også lokket folk.

I forbindelse med utvidelsen av senteret er det laget 400 nye parkeringsplasser, men de hjelper lite denne dagen, ifølge en bt.no-leser:

— Det er fullt i parkeringshuset og alle parkeringsplasser i nærmeste omkrets er opptatt. Køen står milevis ved alle innfarter til Loddefjord. Etter å ha stått i kø i parkeringshuset i 30 minutter, før vi bare ble vinket videre, er vi nå på vei til Sartor Senter i stedet, skriver leseren.

Politiet dirigerer trafikken

Rognaldsen sier at det er«mildt kaos» på parkeringsanlegget, og at folk må regne med å vente litt.

KØER: Parkerings og trafikkmedarbeidere fra Vestkanten hadde sin fulle hyre med å hjelpe kunder til parkerinsplassene.
RONALD E. HOLE

— Vi kan ikke bygge for toppene. Parkeringen holder til normal etterspørsel, men så får vi dette milde kaoset når det er åpningsdag, nattåpent og juleshopping, sier han.Både parkeringsvakter og politiet er på plass for å dirigere trafikken.

— Det går stort sett bra. Vi gjør så godt vi kan, sier Rognaldsen.

Pappa måtte hjelpe

Inne i den nye delen av Vestkantenvar det også kø ved kassene på supermarkedet Obs. Der møtte vi Ina Solli (32) og venninnenRenate Eriksen (31). De lette etter parkeringsplass i 40 minutter før de ga opp og fant en annen løsning.

— Da kjørte vi hjem igjen til Laksevåg og fikk pappatil å kjøre oss hit. Det var helt vanvittig, fortellerRenateEriksen.

De er likevel såre fornøyd med denfulle handlevognen.

— Vi synes det er blitt veldig braher, og vi er fornøyd med at det er blitt flere butikker og et større tilbud.Det var vel verdt turen, sier Eriksen.

SPENNENDE MED NYTT: Pensjonist Alf Fornes synes det er fint med de nye butikkene på Vestkanten.
RONALD E. HOLE

Loddefjordbeboerog pensjonist Alf Fornes (68) gleder seg til å sjekke butikkene, og synes hanikke merket så veldig mye av kaoset rundt åpningen.— Detgikk fint med parkering, og nå ser konen og jeg frem til å ta en titt pånyskapningen, forteller Fornes.

Frivillige dirigerte

Utenfor Vestkanten sto den gamlemarkedssjefen, nå pensjonist og frivillig medarbeider for Lions,Ola Martin Rongved (73). Han dirigerte kundene rundt i parkeringskaoset.

— Vi må bruke litt sunt bondevett islike situasjoner og smile litt av det hele. Selv om det er kaotisk, så harfolk stort sett godt humør, forteller Rongved.