En rekke aktører i musikkindustrien samarbeider med flere ledende programvareselskaper i et forum kalt Secure Digital Music Initiative (SDMI). Målet er utvikling av en kopisikker teknologi for overføring og salg av musikk over internett. Etter testing av seks mulige teknikker i september la SDMI programmene på nett. Hackere ble lovet 10.000 dollar hvis de klarte å knekke kopieringssperrene i programmene.

Noen av de som forsøkte seg var forskere fra Princeton University og Xerox Palo Alto Research Center. Forskerne knakk kodene og ville legge frem resultatene sine på en konferanse. Professor Edward Felten ved Princeton mottok imidlertid et brev fra sammenslutningen Recording Industry Association of America (RIAA), hvor interesseorganisasjonen truet med rettssak hvis løsningene ble offentliggjort.

RIAA mener at en offentliggjøring av forskningsresultatene bryter med lovene for opphavsrettigheter. Nå bøyer forskerne av for presset.

— Vi bestemte oss for å ikke utsette universitetet, de ansatte og konferansearrangørene for en rettssak, sier professor Felten i en offisiell uttalelse.

Forskningsgruppen skulle i utgangspunktet presentere resultatene på en konferanse om informasjonssikkerhet i Pittsburgh torsdag. Professor Felten kunngjorde imidlertid at resultatene ble holdt tilbake grunnet trusler om et søksmål fra RIAA og SDMI, melder Wall Street Journal.

Blant stifterne av SDMI er Universal Music, Sony Music, Warner Music, EMI og BMG.(Origo)