Hjertesukket kommer fra Asle Prestegard og Erling Falch-Monsen. De leder de tre Scandic-hotellene i Bergen sentrum.

— Jeg kan forstå at drosjene kan bli noen minutter forsinket, men det skjer for ofte at kundene venter en halvtime, eller at bilene ikke kommer i det hele tatt, sier Falch-Monsen.

Ingen garanti

Det er spesielt i tidsrommet mellom klokken 07.00 og 09.00 at hotellene roper «taxi, taxi.» Mange skal til eller fra Flesland eller på møter, samtidig som trafikken er stor.

— Flere av gjestene våre klager på at drosjene ikke møter til rett tid, og det blir jo gjerne slik at klagene går til hotellresepsjonistene som har forhåndsbestilt bil. Men selv om vi forhåndsbestiller, er jo ikke det en garanti for å få bil, påpeker Prestegard.

Resepsjonssjefen måtte selv sette seg i bilen da en gjest slet med å få drosje. Gjesten ble kjørt til Flesland og rakk flyet.

— Det skjer i stadig større grad at vi må drive taxisentral, sier Prestegard.

— Dette er en stressfaktor for gjestene. For mange av dem kommer for sent til møter. Det er ikke bra for byens hoteller eller drosjer, sier han.

Erkjenner problemet

Nylig var drosje tema på et møte mellom byens hotelldirektører og Jan Tennfjord fra Norgestaxi. Også turistsjef Ole Warberg deltok.

— Vi har leveringsproblemer om morgenen til hotellene. Vi prøver å få flere biler i trafikk når det er travlest fra klokken 07.00 til 09.00.

— Er flere løyver løsningen?

— Jeg tror ikke det. Vi må stimulere til å få flere biler på veien når pågangen er stor fra klokken 07.00 og utover, svarer Tennfjord.

- Har nok biler

Jan Valeur er administrerende direktør i Bergen Taxi. Han mener det er nok biler til å frakte hotellgjester.

— Men det er problemer å komme seg inn i sentrumskjernen, som følge av kø. Jeg skulle ønske meg bedre veier med kollektivfelt. Dessuten er store deler av sentrum preget av graving. Også det gjør det vanskelig, mener Valeur.

— Vi tar dette på alvor og beklager når vi ikke klarer å innfri. Én forsinket drosje er en for mye, legger han til.

Hva bør gjøres? Skriv gjerne i kommentarfeltet!