JON TUFTO jon.tufto@bt.no

Aller oftest krasjer Ericssons prestisjemodell T28 (bildet). Det største problemet er krøll med dekselet og at telefonen slår seg selv av i tide og utide.

Bladet Telecom har undersøkt klagestatistikken til 100 salgsteder for mobiler over hele Sverige. Ericssons toppmodell trekkes frem som den aller verste mobilen av 71 butikker! Har skjerpet seg Ericsson innrømmer at modellen har hatt sine mangler, men hevder at problemene nå er over.

— Telefonene som går ut i dag, har ikke de feilene, sier Mikael Westmark, presseansvarlig for Ericssons forbrukerprodukter, til Aftonbladets nettutgave.

Men det er ikke bare T28 som streiker ofte, også R310, T10 og T18 er fulle av feil. Sammenlagt topper Ericsson versting-listen, med feil i hver femte mobiltelefon. Minst tull med Siemens Slik er feilprosenten hos de fire største selskapene:

  • Ericsson: 19 prosent* Motorola: 17 prosent* Nokia: 14 prosent * Siemens (modell M35i avbildet til høyre): 10 prosent

Bare de mest populære merkene ble sjekket, og tallene for Motorola og Siemens har stor feilmargin, siden de to selskapene selger få mobiler i Sverige.

Imidlertid er det klart at Motorola 7089 fremheves av forbrukerne som en dårlig modell. Nokia sliter med displayet Heller ikke finske Nokia leverer helt perfekte telefoner. Flest feil har modellene 3210, 7110 og 8210. Nokia-eierne får særlig ofte problemer med displayet, viser undersøkelsen.