«Det er på tide at noe blir gjort i Bergen for å beskytte turister mot skruppelløs hotellbetjening og tyver som får lov til å operere med største enkelhet», skriver newzealandske Louise Carroll i et brev til statsministeren.

Hun besøkte Bergen i slutten av juni og var langt fra imponert over servicen i byen.

Det hele begynte da Carroll skulle sjekke inn på et hotell i Bergen sentrum lørdag 23. juni. Hun hadde allerede betalt for rommet, men ifølge Carroll insisterte hotellbetjeningen på å «fryse» det samme beløpet fra hennes kredittkort.

Frastjålet høreapparat

Dette førte til at hun ikke hadde tilgang til sine egne penger — og hun måtte låne av venninnen for å kjøpe mat de første dagene. Hun fikk ikke tilgang til sine egne penger før etter tre dager, skriver hun i brevet.

Men bergensturen skulle bli enda verre. Under en spasertur på Fisketorget ble hun frastjålet høreapparatet sitt.

Carroll, som er generalsektretær i det newzealandske døveforbundet, hadde høreapparetet i lommen. Tyvene trodde antagelig at det var penger.

Carroll mener turistene burde blitt gjort oppmerksom på at det er fare for lommetyver på Fisketorget og andre steder i Bergen sentrum.

Får brev om alt mulig

Hun skriver at hun har fått et svært dårlig inntrykk av Norge etter besøket i Bergen:

«I now have an extremely low opinion of the way Norway treats tourists.»

Statsministerens kontor vil ikke uttale seg om dette konkrete brevet, men de sier statsministeren blir kontaktet om det meste.

— Statsministeren får veldig mye forskjellige henvendelser. Men jeg kan ikke huske jeg har hørt om at han har fått brev fra en misfornøyd turist tidligere, sier Arvid Samland, kommunikasjonsrådgiver ved statsministerens kontor.

Han kan ikke garantere at Louise Carroll får svar, men han sier at de prøver å svare på henvendlsene de får.

- Svært høye forventninger

— Når vi har to og en halv millionbesøkende vil det alltid være noen som klager, men jeg tror turistene i Bergen stort sett er fornøyd med servicen de får her, sier reiselivsidirektør i Bergen, Ole Warberg.

Han sier henvendelsene kan gå på alt fra dårlige restaurantbesøk til klager på været. Noen reagerer også på tagging og tiggere.

— Mange har svært høye forventninger når de kommer til Norge og Bergen. De vet Norge at er et rikt land, og tror ikke vi i Bergen har storbyproblemer slik de har mange andre steder. Det er noen som reagerer på at det er tiggere i Bergen, og at det er tagget på mange vegger i byen. Men stort sett får vi positive tilbakemeldinger, sier Warberg.

Hva gjør dette med omdømmet til Bergen? Si din mening i kommentarfeltet!

KLAGET: Carroll sendte et brev til statsminister Jens Stoltenberg der hun ga uttrykk for sin skuffelse etter bergensbesøket.
DET NEWZEALANDSKE DØVEFORBUNDET