Et datterselskap av Reitangruppen har overtatt det de kaller Bergens fineste bygg. Det er Vestenfjeldske Eiendom AS har kjøpt Banco Rotto fra Pallas Eiendom AS, som har eid bygget i rundt fire år.

Prisen var på rundt 100 millioner kroner, bekrefter daglig leder i firmaet, Geir Hæve.

— Det var et relativt lett bygg å selge, sier han.

1. mars ble papirene signert, forteller Helge Bjørn Pettersen, daglig leder i Vestenfjeldske. Reitangruppen eier 80 prosent av firmaet, som holder til i Trondheim.

Konkursbefengt

Pettersen er tidligere regiondirektør for Rema 1000 på Vestlandet.

— Men det blir ingen Rema-butikk på Banco Rotto, bedyrer han.

Han synes bygget i Vågsallmenningen er så ærverdig at der må være en virksomhet Bergen kan være stolt av.

— Dette er Bergens fineste bygg, vi er veldig fornøyde med at vi har kjøpt det. Det vil være naturlig å ha en restaurant i lokalene hvor det har vært restaurantdrift tidligere, sier Pettersen.

Siden 1980-tallet har det vært restaurant- og nattklubbdrift i lokalene, hvor Bergens Kreditbank holdt til siden 1928. Banco Rotto ble i 2005 gjenfødt som Mood Nightscene, med de gikk konkurs våren 2008. Banco Rotto Drift AS tok over i 2009 med plass til 1200 restaurantgjester inne og 300 ute, men gikk konkurs på grunn av dårlige besøkstall i april i fjor.

Kresne utleiere

Pettersen forteller at de vil være forholdsvis kresne når de ser seg om etter leietakere, men at leieprisen skal være vesentlig rimeligere enn hos forrige eier. De har allerede fått flere henvendelser. Der hvor Strædet pub holdt til tidligere, vil ny eier starte opp 1. april, ifølge Pettersen.

Forsikringsselskapet KLP holder også til i det 5000 kvadratmeter store bygget, og har leiekontrakt som varer ennå en god stund.

Vi ser oss om etter flere eiendommer i hjertet av sentrum. Helge Bjørn Pettersen i Vestenfjeldske

— Vi håper de blir værende, sier Pettersen.

Han forteller at dette er den sjette eiendommen Vestenfjeldske har kjøpt i Bergen sentrum på to år, med en egenkapital på rundt 30 prosent. Men de gir seg ikke med det.

— Vi ser oss om etter flere eiendommer i hjertet av sentrum, altså området rundt Vågen, sier Pettersen.