**Oktober 2011:** Hølleland kjøper luksusvillaen på Åstveit i Bergen fra partner og administrerende direktør i Borea Opportunity, Harald Mowinckel Troye, for 19,5 millioner kroner. Prisen er 5,5 millioner under takst.

**Februar 2012:** Hølleland selger Brattlien 14 på Skansen i Bergen for 22,8 millioner kroner til Cathrine Bjorvatn og Tor Audun Sævig. Hølleland kjøpte huset for 9,8 millioner i 2007, men eiendommen skal ha blitt kraftig oppgradert siden da. Salget ble gjennomført utenfor markedet.

— Alle er fornøyde

— Vi har kjøpt Troyes hus for 19,5 millioner kroner, og alle parter er godt fornøyde. Når det gjelder Brattlien, er vi bra fornøyd med prisen, men mest fornøyd med at eiendommen nå får de rette eierne, sier Hølleland.

I april flytter Hølleland og familien inn i luksusvillaen på Åstveit, som til nå har vært i Harald Mowinckel Troyes familie i tre generasjoner. Eiendommen er på nærmere ti mål og villaen har et bruttoareal på 506 kvadratmeter. Det er også egen strandlinje på 91 meter, dypvannskai og dobbel garasje, for å nevne noe.

— Planen er at vi skal bo der resten av livet, samt utvikle eiendommen til noen ekstra boliger for videresalg. Vi ser veldig frem til å flytte, selv om vi flytter fra det moderne til det eldre og mer elegante, sier Hølleland, og understreker at familiesituasjonen har vært med på å påvirke kjøpet.

— Boligen vi har i dag er ikke egnet for småbarn, og vi overtar Åstveitveien første april, sier Hølleland.

Investorgrossist

Selv om det var utelivsbransjen i Bergen på midten av 2000-tallet investoren slo seg opp på, har Hølleland i de senere år valgt å investere kraftigere inn mot eiendom.

Med selskapene Hølleland Holding og Bodega Drift AS, satser han stort på eiendom, utleie og diverse andre investeringer, ifølge ham selv.

— De langsiktige eiendomsinvesteringene mine i sentrale eiendommer er det mest inntektsbringende jeg driver med. Restaurantbransjen er meget volatil, så det er viktig å ha flere ben å stå på, sier Hølleland.

Med alt fra drift av restauranter og kafeer til kjøp, salg og utleie av fast eiendom, spenner bergensinvestorens portefølje bredt - han har også eierposter i sportsbutikken Blue Waves i Tønsberg og den luksuriøse klesbutikken In Vogue i Engen. Han er også administrerende direktør i hele 14 selskaper, og har eierposter i flere av dem.

Øvre klasse

— Dette er veldig, veldig høyt og helt «upper-class-priser» på boliger i Bergen. Og når det ligger så høyt som dette, retter det seg mot en begrenset og pengesterk kjøpergruppe. De vet hva de vil ha, og slår til når det rette objektet kommer, sier Trond Lorentzen, fagansvarlig i Eiendomsmegler Vest og leder for Vestlandets Eiendomsmeglerforening.

Han ser ikke bort fra at eiendommer kan bli solgt for like høye priser i fremtiden.

— Boliger som ligger i samme prisklasse eller nær prisklassen, det kan vi godt se eksempler på, sier Lorentzen, og understreker at kjøpergruppen skiller seg fra andre.

— De er ofte veldig kresne og opptatt av diskresjon, og prøver å gå utenom markedet og er forsiktige i prosessen, sier Lorentzen.

- Unik bolig

Da luksuseiendommen i Åstveitveien ble solgt i oktober i fjor, var megler Erik Alræk overrasket over at salget gikk såpass fort.

— Jeg hadde trodd det skulle ta noe lengre tid. Å selge i sjiktet mellom åtte til ti millioner kan gå ganske fort, men når man bikker 20 millioner kroner er det bare en begrenset kjøpergruppe som evner å betale den rette prisen, sa Alræk da.

Han mente boligens sentrale beliggenhet og landlige omgivelser var utslagsgivende.

— Det har vært flere interessenter på banen. At vi fikk en snarlig avklaring er nok fordi settingen er helt spesiell og unik. Eiendommen er uvanlig stor med sine ti mål, har maksimale solforhold, ligger landlig og idyllisk til, men er likevel bare åtte minutter unna sentrum med bil, tilføyde Alræk.

file5yii8clcortlexvh9tp.jpg