Fra 2002 har Borg Invest, som kontrolleres av Egenæss-familien i Sarpsborg, eid 60 prosent av aksjene i Hansa Borg Bryggerier. Danske Royal Unibrew og Spendrup Invest har eid henholdsvis 25 og 15 prosent.

Lang tradisjon

Borg Bryggerier i Sarpsborg, som er ett av de tre bryggeriene i Hansa Borg-konsernet, har vært eid av Egenæss-familien siden 1905.

— Vi er veldig fornøyd med at vi nå fikk muligheten til å styrke vårt eierskap ytterligere, sier eierrepresentant og styreleder i Borg Invest, Hanne Egenæss Wiig.

Internasjonalt perspektiv

Med store deler av den norske bryggeribransjen på utenlandske hender, ser familien verdien av å være en sterk aktør med regional forankring, som er en kraftig motvekt til de internasjonale gigantene.

— Vi har samtidig glede og verdi av at vi har med oss en dansk mindretallsaksjonær til å gi internasjonalt perspektiv og inspirasjon i strategiske veivalg. Sammen med administrasjonen ser vi frem til videreutvikle sterke egne merker som Hansa, Borg, CB, Grevens og Olden, samt lisensmerker som Heineken, Clausthaler og Schweppes, sier hun.

Langsiktig perspektiv

Administrerende direktør i Hansa Lars Midtgaard sier han er glad for at aksjeposten havner på norske hender.

— Vi er selvsagt tilfreds med at Egenæss-familien grep muligheten til å styrke sitt eierskap da vår svenske minoritetseier valgte å selge, sier Midtgaard.

Han sier at Borg Invest har et langsiktig perspektiv på eierskapet og har vært villig til å investere kraftig i Hansa Borg.