Onsdag 23. mars ble kjølen strukket for den første av Fjord Lines to nye cruiseferger ved verftet i Gdansk.

Samtidig startet stålarbeidet på den andre av de to cruisefergene, skriver Fjord Line i en pressemelding. Neste år skal fergene gå mellom Bergen og Danmark.

Hell og lykke Fjord Lines nye ferger skal leveres i april og november neste år. Bergen Group Fosen har fått oppdraget, og Bergen Groups polske samarbeidspartner, Stocznia Gdansk, har jobben med å kutte og sveise 7000 tonn stål til hvert av skrogene.

Fjord Lines administrerende direktør, Ingvald Fardal, fikk æren av å legge en mynt i den første kjølblokken som støpes i bunnen av skroget, en seremoni som skal bringe skipene helle og lykke i Nordsjøen, Skagerrak og de øvrige hav de måtte seile på.

Slepes til Trøndelag

— Det er meget tilfredsstillende å ha kommet så langt i arbeidet med det første skipet. Når skroget er ferdig bygget, blir det sjøsatt og slept fra Gdansk til Bergen Group Fosen. Der blir alt arbeid med sammenstilling, innredning og ferdiggjøring av skipene foretatt, sier Fardal.

Planen er at slepet skal gå i slutten av august.

Med plass til 1500 passasjerer og 600 kjøretøy skal fergen ha daglige avganger mellom Bergen, Stavanger og Hirtshals, og på linjen mellom Kristiansand og Hirtshals.