Ved 16-tiden tirsdag kontrollerte en politipatrulje fra Fana boligen på Paradis, like ved bybanestoppet. Etter en time ba patruljen om bistand. Flere politifolk kom til stedet, og først ved 20-tiden var aksjonen avblåst.

Prostitusjon tema

— En mann er pågrepet og siktet for menneskehandel, sier Jørn Solsvik, leder for Org.krim ved Hordaland politidistrikt.

- Bor han selv i huset?

— Det kan jeg ikke bekrefte, men det var i hvert fall han selv som åpnet døren og inviterte politifolkene inn, svarer Solsvik.

Han forteller at det var mellom 20 og 30 personer i boligen da politiet kom til stedet. Solsvik bekrefter at det også var barn til stede. Etter det BT kjenner til skal det ha vært tre mindreårige barn i huset, det minste var under ett år. Politiet vet at det har bodd rumenere i huset som reiser til sentrum for å tigge. BT er også kjent med at politiet etterforsker om beboere på adressen kan ha vært involvert i sex-salg.

— Jeg kan bekrefte at det var mellom 20 og 30 mennesker i huset da vi kom. De fleste var rumenere, sier Solsvik.

- Advarte huseier

Den siktede mannen skal ha oppholdt seg i Norge siden 2005. Han har tidligere opplyst for politiet at han driver forretning innenfor musikkvirksomhet. Politiet undersøker nå om mannen har utnyttet menneskene som har bodd i huset.

— Det er for tidlig å si hva denne saken dreier seg om. Det er det vi forsøker å finne ut, sier Solsvik.

Morten Ørn er stasjonssjef ved Bergen Sør politistasjon. Han sier dette om saken.

— Vi undersøkte boligen helt rutinemessig tirsdag. Vi kjenner adressen fra tidligere, men tirsdagens aksjon er ikke en del av et større prosjekt fra vår side. Saken startet helt rutinemessig, understreker han.

- Når var dere der sist?

— I mai. Også da hadde vi grunn til å tro at det bodde flere mennesker i boligen enn de som leide fra huseier, sier Ørn.

- Ble huseier advart?

— Ja.

Barnevernet involvert

- Hva tenker du om huseiers rolle?

— Det vil jeg ikke uttale meg om.

- Kan huseier risikere straff?

— Det vil jeg heller ikke uttale meg om.

Ifølge Ørn er barnevernet involvert i saken, men han kjenner ikke til at de grep inn og tok med seg barn fra boligen tirsdag kveld.

- Skulle flytte ut

Tarald Sverre i Nymo & Sundal Eiendom sa tirsdag til BT at de var kjent med at det har bodd flere andre mennesker i huset enn de som har leiet det.

— I vinter oppdaget vi at det bodde flere personer i en av boligene enn det som var tillatt. Dette var et brudd på leiekontrakten, og på bakgrunn av dette sa vi opp leieforholdet, sier han.

Leietakerne skulle egentlig vært ute av leiligheten innen månedsskiftet, men dette er ikke skjedd, ifølge Sverre.

— Vi fikk opplyst at de ikke hadde funnet noe nytt bosted ennå, og ga da beskjed om at de måtte finne dette umiddelbart. Så snart de hadde funnet et sted å bo, skulle de flytte ut.