Tidligere i dag formiddag ankom skroget til det som skal bli det neste offshoreskipet Bergen Group BMV skal ferdigstille. Dette vil bli det største skroget som noensinne er utrustet ved det tradisjonsrike verftet på Laksevåg. Skroget skal bli et offshore konstruksjonsskip eller såkalt OCV-fartøy (Offshore Construction Vessel). De ferdige målene på skipet er estimert til å være 142meter langt, 27 meter bredt og ha en lugarkapasitet til 120 personer.

— Det er uten tvil et svært prosjekt. Dette er en veldig viktig avtale for oss, sier Terje Sjumarken, administrerende direktør i Bergen Group BMV om kjempeprosjektet.

Skroget ligger nå på verftet på Laksevåg og blir i skrivende stund rigget klart med lys og sikring, før utrustningen av skipet starter for fullt på mandag. Fartøyet skal stå klart i juli i år, om alt går etter planen.

— Dette skipet er det aller største vi har levert, og jeg mener det er et av de største skipene som er blitt bygget i Bergen. Det er i alle fall blant de største og mest avanserte skipene bygget i Norge, sier Sjumarken.

500 arbeidere på flytende hotell

Når skipet står ferdig, skal det brukes til å legge rør og kabler på havbunnen der det drives oljevirksomhet. Under dekk skal en svær kveil som kan frakte opp til 2000 tonn kabel, monteres, forteller Sjumarken.

500 arbeidere vil jobbe med skipet frem til det skal stå ferdig i sommer. 200 av dem er lokalt ansatte som bor i bergensområdet, mens om lag 300 arbeidere er leid inn fra Romania og Polen. De vil bo på såkalte flotell - flytende hotell montert på lektere like ved verftet.

— Vi er vant med å leie inn arbeidskraft til store prosjekter og har god erfaring med det, sier Sjumarken.

Milliardprosjekt

Kontrakten er også den største enkeltkontrakten selskapet har gjort, med en verdi på én milliard kroner. Oppdragsgiver er austevollsrederiet North Sea Shipping AS, et familieeid rederi med hovedkontor på Bakkasund i Austevoll Kommune.

OFFSHORESKIP: Det enorme skroget ble fraktet inn til Laksevåg med slepebåten Bremen Fighter i formiddag.
Bjørn Ottosen
TbnNorthsea_5021.jpg
Bergen Group BMV/Øyvind Risnes