I forrige uke gikk Idar Vollvik ut til alle sine mobilkunder i Ludo, og tilbød dem å kjøpe aksjer i selskapet for at Vollvik personlig og Vollvik Invest skulle unngå konkurs. Vollvik sier til BT at det har vært en voldsom pågang for å kjøpe aksjer, tross minstebeløp på 400.000 kroner.

95 millioner

Han sa da at han måtte selge aksjer for fem millioner kroner for å komme i havn med First. Aksjene skulle selges for en krone stykket. Ifølge Vollvik har Ludo Group, som eier alle Ludo-selskapene, en egenkapital på 95 millioner kroner, det samme som selskapet er priset til. Han avviste at han var desperat, men hadde ikke noen god følelse med å selge så mye av selskapet, så tidlig. Han vil ikke si hvor mye han vil sitte igjen med etter å ha solgt aksjer og gjort opp med First, bortsett fra at han fortsatt vil være den desidert største aksjonæren. Gammel moro

Bakgrunnen for at Vollvik for tredje gang er begjært konkurs, er at han skylder meglerselskapet penger fra gammel moro på Børsen. Ifølge finanspressen skal det dreie seg om over 100 millioner kroner. Verken Vollvik eller First Securities vil kommentere beløpet. Vollvik har inngått en forliksavtale med First og den må innfris for at konkurs skal unngås.

- Vi har kommet langt med å oppfylle avtalen med First, men av praktiske grunner ble det litt korte frister. Vi har derfor blitt enig om å utsette rettsmøtet, men bestreber oss på å oppfylle avtalen så snart som råd, sier Vollvik til BT.

— Kort utsettelse

Kommunikasjonssjef Tor Arne Olsen i First Securities skriverfølgende i en SMS til BT onsdag morgen:

— Kan bekrefte at vi har blitt enige om en kort utsettelse,men ønsker ikke å gi flere detaljer eller kommentere dette ytterligere.