Fire kjeder i Norge lanserte mandag eksklusive tilbud via Facebooks mobilapplikasjon «Places». Det betyr at kunder som velger å sjekke inn i en lokal butikk eller restaurant via sin facebook-profil, får tilgang til et unikt tilbud.

Les også:

Deler ut tannbørster

Elkjøps første tilbud var en gratis elektrisk tannbørste til de første 1000 personene som sjekket inn. På et døgn er 736 tannbørster delt ut.

— Vi lanserte vår Facebook-side i november og har hatt mye trafikk på den siden da. Introduksjonen av Check-in Deals er vår måte å være enda mer tilstede der folk er, sier informasjonssjef Elkjøp Nordic AS, Åshild Indresøvde.

Lanseringskostnad

Hun forteller at Facebook tok kontakt for å invitere dem med på lanseringen av Check-in Deals.

Elkjøp betaler «noen kroner» for å være med på lanseringen, men Indresøvde vil ikke ut med hvor mye. Hun understreker at beløpet er en engangssum og at samarbeidet med Facebook ikke innebærer andre økonomiske forpliktelser.

Ekslusive tilbud

I tillegg til Elkjøp har McDonald's, G-Sport og Ikea lansert eksklusive Check-in Deals på nettsamfunnet.

- Er det ikke rart å ha tilbud som ekskluderer kunder som ikke er på Facebook?

  • Nesten 3 millioner nordmenn på facebook. Det er så mange at vi synes det er helt greit å gi disse slike tilbud. Å være tilstede i sosiale medier er fremtiden, sier hun.

Nordisk salgskontor

Facebook lanserte et nordisk salgskontor i 2009.

Universitetslektor Gisle Hannemyr ved Institutt for informatikk på Universitetet i Oslo var ikke overrasket over at Facebook satset med eget salgskontor i Norge og Norden.

  • Med utgangspunkt i vår store kjøpekraft, at vi er høyt utdannende, og at teknologitettheten er i verdenstoppen, er det ikke rart at Norge er et høyinteressant annonsemarked for Facebook, uttalte han til Aftenposten i anledning etableringen.

Det finnes allerede et utvalg kupongtilbudstjenester i Norge. Groupon, Gule Sider Deals og Sweetdeal hvert ute en stund. Forrige uke lanserte også Schibsted tjenesten Let's Deal.

Aftenposten er eid av Schibsted.