Retten i Nanchong dømte læreren Jiang Xihua til to år i fengsel for et banner på en nettside som sa "ned med kommunistpartiet", ifølge Hong Kong-baserte Information Centre for Human Rights & Democracy. Jiang har anket dommen som hevder han har oppfordret til undergravelse av statens makt. Kineserne bruker i økende grad nettet i kampen mot myndighetene. Regjeringen forsøker å kontrollere diskusjonsaktiviteten på nettet, men det er vanskelig siden mange portaler satser på chatrooms.

"Usunn informasjon" Kinas departement for offentlig sikkerhet lanserte i februar programvare som skal skjerme kinesiske nettsurfere mot sex, vold og annen informasjon myndighetene ikke godkjenner.

— Programmet skjermer brukere fra usunn informasjon på nettsider i inn- og utland og rensker Kinas internettjenester, sier kinesiske politimyndigheter.

Programvaren overvåker nett-trafikk og blokkerer beskjeder fra kilder som blir ansett som tvilsomme. Det er foreløpig uklart om programvaren blir obligatorisk.

Kina blokkerer rutinemessig nettjenester fra vestlige medier, menneskerettighetsgrupper, Falun Gong, tibetanere i eksil, og andre politiske motstandere, skriver Reuters. (Origo)