Martin Klafstad, administrerende direktør i Kavli Norge AS, har sagt opp sin stilling og går tilbake til Reitan-gruppen som administrerende direktør for REMA Industrier AS, opplyser selskapet i en pressemelding.

Klafstad har som leder for virksomheten i Norge hatt ansvar for både O. Kavli AS og Q-Meieriene AS. Han har hatt jobben i to år.

— Martin har gjort en god jobb hos oss, og vi skulle gjerne beholdt ham lenger, sier konsernsjef Erik Volden i en kommentar.

Volden vil fra i dag av være leder for både konsernet og Kavli Norge AS. Volden hadde også dette ansvaret tidligere, inntil Klafstad ble tilsatt for to år siden.

Kavli-konsernet er et internasjonalt næringsmiddelselskap med produksjon i Norge, Sverige, Danmark, England og Skottland. Selskapet hadde i 2011 800 ansatte og driftsinntekter på 2,3 milliarder kroner. Kavli-konsernet er 100 prosent eid av Kavlifondet. Overskuddet i konsernet blir enten reinvestert i selskapet eller delt ut til prosjekter innenfor humanitær virksomhet, forskning og kultur.