Like før åpningen satte Brudehuset AS som betingelse at Divakjoler ikke skulle være til stede under brudemessen i Bergen lørdag. I så fall ville Brudehuset trekke seg fra hele arrangementet.

Det bekrefter arrangør Thomas Øvrebø i PR Digital. Han sier Divakjoler ble invitert på lik linje med rundt 20 andre utstillere.

— Det oppsto en lei situasjon. Brudehuset skulle stå for fremvisningen på scenen, og hvis de hadde trukket seg, ville hele fundamentet ramle. Derfor var jeg nødt til å be Divakjoler pakke sammen og dra.

— Ydmykende

Liv Berit Kallekleiv eier og driver Divakjoler AS på Søfteland i Os.

  • Jeg har aldri opplevd noe lignende. Det hele var forferdelig ydmykende. Jeg har markedsført bredt at vi skulle delta, derfor virker det useriøst fra vår side at vi ikke stilte. Ingen fortalte dem som kom at vi var kastet ut, sier Kallekleiv oppgitt.

Hun fikk beskjed om å ta sine 70 kjoler med seg og forlate SAS-hotellet på Bryggen.

Likevel klandrer hun ikke arrangøren for det som skjedde.

  • Det er mye penger i en slik messe, og jeg har forståelse for at arrangøren kom i en vanskelig skvis da Brudehuset satte sin betingelse.

- Visste ingenting

  • Jeg visste ingenting om at det skulle være flere utstillere av brudekjoler på denne messen. Først like før det startet så jeg plakatene til Divakjoler. Hadde jeg visst det på forhånd, hadde jeg ikke deltatt, sier Anne-Mari Eidsnes. Hun er daglig leder og eier av Brudehuset AS.
  • Hvorfor kunne ikke Divakjoler få vise frem sine kjoler også?
  • Jeg ble tryglet og bedt av arrangøren om å være med. Egentlig ønsket jeg ikke å delta, fordi det er bare en måned til jeg selv skal vise frem 2010-kolleksjonen. Til slutt sa jeg ja og trodde selvsagt at vi var alene med vår presentasjon av brudekjoler, sier Eidsnes og ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer.

Hun presiserer at hun personlig ikke har noe imot Divakjoler eller eieren av butikken.

Overrasket

Arrangør Thomas Øvrebø ble overrasket da Brudehuset satte som betingelse at Divakjoler ikke fikk stå på stand med klærne sine.

  • På messen var det flere konkurrenter innen andre bransjer, f.eks. tre cateringleverandører. Jeg trodde ikke det ville by på problemer at to kjolebutikker deltok samtidig. Derfor falt det meg heller ikke inn å orientere Brudehuset om det, sier Øvrebø.

Han synes synd på Liv Berit Kallekleiv i Divakjoler som måtte forlate messen før den var begynt.