— Vi driver med bedragerier, ikke ran, forklarte Karoli under et fengslingsmøte i Oslo tingrett.

En person i Karoli-familien er varetektsfengslet i fire uker siktet for ran og ransforsøk med gjentagelsesfare som begrunnelse.

I begge tilfellene skal siktede ha kontaktet ofrene via Finn.no. En av de fornærmede skal ha blitt truet til å ta ut 65.000 kroner fra minibanker.

- Ikke ran

Siktede hevdet under fengslingsmøtet at han ikke hadde noe med de kriminelle forholdene i siktelsen å gjøre, og at han måtte ha blitt forvekslet med en annen.

På et vis fikk han også støtte av overhodet i Karoli-familien, Alex «Dolla» Karoli, som hadde møtt opp på tilhørerbenken under fengslingsmøtet i Oslo tingrett:

— Vi driver med begragerier, ikke ran, forklarte han i retten.

Dette sannhetsvitnet gjorde tilsynelatende intet inntrykk på dommerfullmektig Line Solhaug. Hun fengslet mannen frem til 8. juli.

Truet til å ta ut penger

Det mest alvorlige forholdet i siktelsen skjedde da en 19-åring fra Bergen kom til Oslo for å kjøpe PlayStation-spill etter å ha fått kontakt med en «selger» på finn.no.

Ifølge anmeldelsen ble han kjørt fra bank-til-bank og truet til å ta ut tilsammen 65.000 kroner i kontanter.

Utskriftene viser at fornærmede klokken 10.42 hevet penger på Oslo lufthavn Gardermoen, Manglerud kl 12.33 og Økern kl 13.00.

- Fotobevis

Neste offer var en mann fra Kristiansand som var ute etter en påhengsmotor. Tilfeldigvis hadde Karoli-medlemmet en 80 HK Yamaha 2009-modell til salgs, og denne skulle kjøper få for 35.000 kroner gitt kontant oppgjør på stedet.

Men mannen ante at noe ikke stemte, og nektet å gi fra seg pengene før han hadde fått se påhengsmotoren.

Siden denne ikke eksisterte var dette vanskelig, og det ble da heller ingen handel. Derfor har politiet her bare tatt ut siktelse på forsøk på bedrageri og grovt ran, siden truslene skal ha haglet.

«Det foreligger også i saken foto i fornærmedes bil av fornærmede og en annen person som er veldig lik siktede», skriver Oslo tingrett i sin kjennelse.