EINAR H.G. SPANG

Når vi har hektet oss opp i denne telefonen, så er det fordi den bærer bud om at Sony Ericsson nå er på full vei til å restituere seg etter krisen. Telefonen er også så fullspekket med muligheter at det nesten er galt å snakke om en mobiltelefon lenger. I påvente av at neste generasjons mobilnett om et par år er over sine barnesykdommer, så gjør den lille tassen på 95 gram stort sett alt du kan forvente ý og mer til. Unntaket er radio og avspilling av musikklagringsenheter.

Solid subsidiering

Når en telefon som i dag har en utrolig lav «normalpris» på ca. 3500 kroner selges ned i 799 kroner, så forteller det oss mye om mobiloperatørenes konkurranse om vår gunst. Dette innebærer at «subsidiene», sammen med kjederabatter, gjør at du med atten måneders binding i realiteten har et avslag på telefonabonnementet på 100 kroner måneden. Med 149 kroner måneden for Telenor Privat + er i realiteten prisen 50 kroner måneden når prisdifferansen på telefonen trekkes fra.

Støtter juryen

En sjekkrunde til forhandlere i Bergen understrekte Cannes-juryens syn. Det spesielle er at telefonen, etter å ha vært på markedet rundt ett år, fortsatt er på topp. Levetiden innebærer også at alle startproblemer for lengst er ryddet bort.

— Utvilsomt den beste mobiltelefonen for dem som bruker telefonen aktivt i jobb. Vårt problem er at vi ikke kan skaffe nok av dem sier Hans Jacob Sortland i Mobildata til Bergens Tidende.

Også Tony Lännbrink hos Spaceworld på Bergen Storsenter er enig i at denne Ericsson-modellen er verdens beste til arbeidsbruk. Han har også byens beste tilbud for abonnenter med Telenor Bedrift og Privat+abonnementer. 799 kroner inklusive moms. Det er riktignok med 18 måneders binding av telefonen til Telenor.

Hos Klart Svarkjeden som representerer NetCom, Telenors erkerival, har Bjørn Vindenes i Radiohuset telefonen til 895 kroner med 12 måneders binding.

I utgangspunktet er prisen uten abonnementstilknytning ca. 3500 kroner. Den er gått ned fra noe over 4000 kroner.

Den fungerer - rett og slett

I juryens begrunnelse heter det at telefonen er nesten feilfri. Alle funksjoner fungerer, og den gir brukerne enkel tilgang til funksjoner og teknologi som de ikke brukte tidligere. Nå bruker de dem fordi de kan, var juryens kommentar.

Kanskje noe å tenke på for oss som tidligere har slitt med menyvalg og muligheter som vi ikke får til å fungere.

Det første vi prøvde var å sjekke om mobiltelefonens nyervervete E-postadresse fungerte: telefonnummer@mobilpost. Ingen problem. Å sette den opp for bruk fra bærbar pc, enkelt som fot i hose med installasjons-cd-en som medfulgte. Du svarer på noen valg, og vips er du ute med høyhastighetsdata eller GPRS via blue-tooth eller infrarød port. Du kan også bruke kabel. Synkronisering til så vel pc som Apple® sies å gå som smurt.

Bekrefter «gammel regel»

Førsteinntrykket etter noen timer bekjentskap med T610 er at den gamle regelen om å kjøpe ca. ett år gamle modeller til nedsatt pris er «røverkjøp». Når telefonen i tillegg er kåret som verdens beste av fagmiljøet, da er det egentlig lite å tvile på...

FAGMILJØET HAR TALT: T610 er kåret til verdens beste bruks-mobiltelefon.