Prisutdelingen fant sted under Choice Hotels Internationals gallamiddag i Las Vegas i USA 16. mai.

— Det er helt utrolig å få en slik pris, både for hotellet, medarbeiderne og for Bergen som by, sier Hilde Berentsen, administrerende direktør ved Clarion Collection Hotel Havnekontoret.

Hun fikk tilbud om å dra til Las Vegas for å være med på kjedens prisutdelinger, men takket nei fordi sønnen hennes er russ.

— Du må jo ikke gå glipp av å se meg som russ 17. mai, sa han til meg, og da ble jo avgjørelsen enkel, sier Berentsen. Det var først fredag formiddag hun fikk den overraskende meldingen om at hotellet hennes hadde gått til topps i kåringen.

Kvalitetssjekk fra A til Å

- Hva ble dere målt ut fra?

— Alt mulig, for å si det enkelt. Først og fremst på grunn av noe som på fagspråket kalles RevPAR, som på norsk betyr omsetning pr. tilgjengelig rom, men også på grunn av høy score på medarbeidertilfredshet og gjestetilfredshet. Hele hotellet ble også kvalitetssjekket fra A til Å, med hensyn til renhold og andre forhold, sier hun.

Ved lunsjtider fredag var det kakefest for de ansatte på hotellet.

- Setter Bergen på kartet

- Hva betyr det å få en slik utmerkelse?

— Det er selvsagt veldig stas for meg og alle medarbeiderne på hotellet. Men jeg tror også det har betydning for byen. Bergen settes på kartet på en positiv måte, som forhåpentlig kan gi ringvirkninger. Det synes jeg er veldig flott.

Hotelldirektøren sier prisen betyr mye for alle ansatte.— Dette er et lavlønnsyrke, med veldig mye og til dels tungt arbeid. Når vi så får en pris som dette, kan det ikke annet enn motivere oss til å gå videre. Vi har satset hardt på å levere et førsteklasses serviceprodukt og en hotellopplevelse som skal sitte i kroppen lenge etter at du har sjekket ut. Dette er et resultat av en samlet teaminnsats. Nå er vi inspirert til å levere enda bedre i fremtiden, sier Hilde Berentsen, hotelldirektør i Clarion Collection Hotel Havnekontoret.

Har fått flere priser

Hotellet ytterst på Bryggen kan vise til gode økonomiske resultater. Fjor­årets omsetning på 47 millioner kroner har aldri vært høyere. Det samme gjelder resultatet før skatt: seks millioner kroner.

Tidligere i år ble Hilde Berentsen også kåret til en av landets tre dyktigste hotelldirektører. Juryen for «hotellbransjens Oscar» vurderte kandidater ut fra to hovedkriterier; «eksepsjonelt gode resultater i sin jobb» og «spesielt nytenkende».

- Fantastisk morsomt

Det var administrerende direktør Torgeir Silseth i Nordic Choice Hotels, som på vegne av Berentsen mottok den siste utmerkelsen i Las Vegas.

— Det er fantastisk morsomt at et hotell i Bergen kan hevde seg i en slik skarp internasjonal konkurranse. Clarion Collection Hotel Havnekontoret er et lite hotell med stor personlighet og masse sjel. Dette er et hotell som fortjener å bli lagt merke til langt utover Norges grenser, sier Silseth.