I morges tuslet Dan Frode Pedersen ut på terassen i morgenkåpen, sånn i tilfelle det skulle dukke opp det Pedersen kaller «små perler».

Det gjorde det. Utenfor Godvik kom emiren av Qatars yacht «Katara» seilende forbi.

— Det var litt av et syn, sier Pedersen.

Strandklubb

Båten ligger nå til kai i Vågen i Bergen sentrum. Med sine 124,4 meter, skal den være verdens 14. største, ifølge nettstedet superyachts.com.

Ifølge ryktene der, skal det være en strandklubb med sjøterasser om bord, i tillegg til kinosal.

... og helikopterdekk

Helikopterdekket er knapt en hemmelighet, særlig ikke når båten i dag seilte inn med helikopter på toppen.

Samtidig landet en hvit Airbus A330 på Flesland lufthavn i dag. Flyet er registrert gjennom selskapet Qatar Amiri Flight, som flyr rundt på emirfamilien og andre viktigheter i det lille, men styrtrike, gulflandet.

BA meldte om emirens yacht- og flybesøk først.

Fra Geiranger

Hvorvidt det finnes en emir om bord eller ei, er usikkert. I forrige uke var den i Ålesund, etter at den 6. august kom til Bergen. Ifølge Sunnmørsposten, kommer båten nå fra Geiranger.

I 14-tiden i dag snudde «Katara i Vågen» - noe den brukte hele Vågens bredde på.

— Det så ganske vanskelig ut, det var tett intill land. Men det så ut som om kapteinen hadde full kontroll, sier Jermyn Chua. Han observerte båten snu og legge til fra Skoltegrunnskaien, der han jobber i et agentfirma.

Skipet ble bygget i 2010 av Lürssen Werft i Tyskland. De har også bygget det som skal være verdens største yacht, «Azzam». Den er eid av sjeik Khalifa bin Zayed Al Nahyan av Forente arabiske emirater.

EN VÅGSBREDD: I 14-tiden i dag snudde «Katara» før hun la til kai i Vågen. Det brukte hun hele bredden på.
Jermyn Chua
HENTET KAMERA: Da Dan Frode Pedersen tuslet ut i morgenkåpen i dag tidlig, fikk han plutselig se luksusyachten «Katara» seile inn til Bergen. Pedersen hentet kameraet sporenstreks.
Dan Frode Pedersen
SETT FRA GODVIK: I morges kom luksusyachten seilende inn ved Godvik.
Dan Frode Pedersen