• Vi håper værgudene gir oss flott desembervær, sier daglig leder for Ulriksbanen.

I går hadde Ulriksbanen 153.379 påstigninge så langt i årr. Det er bare 7621 passasjerer fra å slå rekorden fra 1962. Da var det 161.000 som tok banen opp til toppen av Ulriken.

— Den 50 år gamle rekorden har vært vanskelig å slå, men vi har aldri vært nærmere målet, sier daglig leder for Ulriksbanen, Eirik Hokstad.

Trøblete høstvær

Hokstad er fornøyd med besøkstallene for 2011 og sier at det aldri har vært solgt flere årskort. Han tror rekorden fra 1962 hadde vært historie dersom Bergen hadde sluppet unna høstens enorme vind og nedbørsmengder.

— Vi påvirkes naturligvis av været, og det har vært skikkelig ille store deler av høsten. Men samtidig er bergenserne fjellglade og forlanger ikke solskinn for å ta seg enn tur til toppen, sier han.

Håper på fint vær

Nå håper han at desemberværet viser seg fra sin beste side.

— På klarværsdager blir Ulriken nærmest magisk for veldig mange bergensere. Vi får bare håpe at værgudene gir oss flott desembervær. Det må gjerne komme masse snø, bare regn og vind tar seg en velfortjent pause.

Han oppfordrer bergenserne til å bruke Ulriksbanen flittig den neste måneden.

— Ulriken kan brukes til trening, helgeturer eller en adventstur. Bergenserne må kjenne sin besøkelsesetid og ta banen til toppen, sier han.

Si din mening i kommentarfeltet under!