Det konsolloverskridende spillsamarbeidet mellom de japanske produsentene Sony og Sega er det første av sitt slag, skriver nyhetsbyrået Reuters. Dreamcast er fortsatt i salg men ute av produksjon. Noen av Segas mest fargerike spillfigurer fortsetter dermed likevel sine karrierer på konkurrentenes maskiner. "Sonic the Hedgehog" er blant figurene som melder overgang.

Produsenten Sega trakk seg ut av markedet i mars, etter et skuffende julesalg i USA. Maskinen ble lansert i 1999 og var det første avanserte spillsystemet som tilbød realistisk grafikk og nettbaserte spill. Dreamcast har 800.000 online-medlemmer.

Sega har satset utelukkende som spillmaker etter at Dreamcast ble lagt på hyllen. En planlagt serie av nye spill kommer i august. Spillene skal slippes også i versjoner for PlayStation 2 og PCer. Sega diskuterer dessuten liknende avtaler med Nintendo og Microsoft, som kommer med kraftfulle spillkonsoller senere i år.

Sony arbeider på sin side med å omforme PlayStation 2 til et komplett senter for hjemmeunderholdning, som inkluderer musikk, film og internett. Selskapet har inngått en avtale med RealNetworks, som lager musikk— og filmavspilleren RealPlayer.(Origo)