— Zachariasbryggen Restauranter AS klarer ikke å gjøre opp sine forpliktelser og har i dag begjært oppbud, forteller Steinar Knutsen i utelivskonsernet KJS.

Inntil nyttår drev KJS utestedene Pianobaren, Piren og Havariet på Zachariasbryggen. Etter en voldgiftsdom i høst, fikk erkerivalen Ricks flytte inn i lokalene fra nyttår av.

Ifølge Knutsen vil 35 ansatte miste jobben.

— Vi har heller ikke klart å betale ut lønn til dem, sier Knutsen.

Kreditorene blør

Han er tydelig forarget over at de ansatte nå er uten jobb. Han mener at Ricks skulle overtatt de ansatte etter reglene om virksomhetsoverdragelse. Det har ikke skjedd.

— Vi er veldig lei oss på de ansattes vegne, sier Knutsen.

Andre som nok også er lei seg, er kreditorene. Ifølge Knutsen ligger det an til at kreditorene vil tape 8-10 millioner kroner på konkursen.

Gir håp

Daglig leder Tom Greni i Ricks Gruppen er ikke enig i Knutsens fremstilling.

— Vi har ikke sagt at vi ikke vil overta de ansatte, men vi er ikke kommet inn i lokalene ennå, sier han.

- Du levner altså de ansatte et håp?

— Vi har sendt et brev til Fellesforbundet i dag om at vi er klare til å ta et møte med de ansatte så snart vi får overta lokalene, sier Greni.

Tror ikke på spredning

KJS driver en rekke andre restauranter og utesteder i Bergen. De siste storsatsingene er Matbørsen og Våg.

— Vil denne konkursen få konsekvenser for resten av KJS-konsernet?

— Det er for tidlig å si ennå. Dette gjelder i første omgang Zachariasbryggen Restauranter AS. Vi har ikke indikasjoner på at dette vil spre seg, sier Knutsen.

Ifølge Knutsen hadde konsernet en dårlig høst, og stedene på Zachen skal ha gått med underskudd for første gang siden 1988.