Det er eierselskapet KJS Holding som nå er begjært konkurs av Skatt Vest. Konkurssaken er berammet i starten av april, men de kriserammede restauranteierne håper å unngå konkurs også denne gangen.

En million ubetalt

— Vi har jobbet i en periode med å avvikle flere selskaper for å redde det som er lønnsomt i systemet. Vi har fellesregistrering på moms, og det betyr at hokdingselskapet blir stående ansvarlig for momsgjeld som gjerne er oppstått i et av de andre selskapene, sier Steinar Knutsen.

Konkursbegjæringen fra Skatt Vest kommer nå etter en ubetalt momsregning på en milllion kroner.

— Greier dere å betale dette?

— Det eneste jeg kan si at vi jobber med den saken. Beløpet er ikke av de aller største, og vi har godt håp om å finne en løsning.

Solgte juvelen

De siste månedene har KJS-eierne jobbet for å unngå at hele restaurantsystemet skal gå over ende. De siste årene har trekløveret Steinar Knutsen, Per Jørgensen og Terje Johan Skjelbred svidd av 20 millioner kroner for å holde utelstedene de eier oppe og gå. Tre selskaper er allerede slått konkurs. For en måned siden ble det kjent at det eneste lønnsomme utestedet i KJS— gruppen, Cafe Contra måtte selges. I høst måtte de tre innse at de også tapte slaget om å drive utestedene på Zachariasbryggen, stedet der restaurantimperiet har holdt til i en årrekke.

— Vil dere berge systemet?

— Vi ser absolutt lyset i tunnelen og lyst på femtiden. Det har vært en helt forferdelig tid. Både for de ansatte og de som har tapt penger på oss. Men vi har vært i bransjen i Bergen i tredve år, og har godt håp om å fortsette, sier Steinar Knutsen.