Bergen tingrett åpnet konkurs mot KJS Servering 9. september, heter det i en kunngjøring i Brønnøysundregistrene.

Det var Kemneren i Bergen som i august begjærte et av selskapene til Steinar Knutsen, Per Jørgensen og Terje Johan Skjelbred konkurs.

Bostyrer er advokat Willy Dalheim. Første skiftesamling skal avholdes 4. november.

— Udramatisk

— Dette er helt udramatisk. KJS Servering har vært et sovende selskap siden desember/januar, og har ingen ansatte. Dette er en konsekvens av konkursen i Zachariasbryggen Restauranter AS, sier Steinar Knutsen.

Han bekrefter at årsaken til konkursen er ubetalt moms og skatt på rundt 170.000 kroner.

Utelivskonsernet KJS har lenge slitt med økonomien. I april i år ble eierselskapet KJS Holding begjært konkurs av Skatt Vest. Konkursbegjæringen kom etter en ubetalt momsregning på én milllion kroner.

Brukte 20 millioner

— Vi har jobbet i en periode med å avvikle flere selskaper for å redde det som er lønnsomt i systemet. Vi har fellesregistrering på moms, og det betyr at holdingselskapet blir stående ansvarlig for momsgjeld som gjerne er oppstått i et av de andre selskapene, sa Steinar Knutsen til BT i april.

I vår jobbet KJS-eierne for å unngå at hele restaurantsystemet skulle gå over ende. De siste årene har trekløveret Steinar Knutsen, Per Jørgensen og Terje Johan Skjelbred svidd av 20 millioner kroner for å holde utestedene i drift.

I fjor høst måtte de tre innse at de også tapte slaget om å drive utestedene på Zachariasbryggen, stedet der restaurantimperiet har holdt til i en årrekke.

I GLANSDAGENE: Per Jørgensen og Steinar Knutsen på Zachen. ARKIVFOTO