Handelsminister William Daley hyller tallene fra fjerde kvartal som et bevis på at nettbransjen er blitt voksen.— Dette tallet er målestokken, vår første økonomiske indikator for den nye økonomien, sa Daley på en pressekonferanse torsdag. Handelsdepartementet vil heretter følge e-handelen fra kvartal til kvartal, sa han.

Tross rekordtallene, utgjorde netthandelen ikke mer enn 0,6 prosent av alt amerikanere shoppet i perioden oktober til desember. Optimismen er likevel stor.

President Clinton sparer ikke på rosen, og kaller tallene "et historisk landemerke".- Dette er kun det seneste beviset på det dramatiske bidraget Internett, IT og e-handel har på det som nå er den største økonomiske ekspansjonen i vår historie, sier Clinton.

Daley advarer mot å sammenlikne tallene med estimater fra private selskaper, som har anslått salget i fjerde kvartal til mellom 33 og 105 milliarder kroner. - Vi følger den offisielle definisjonen av forretningsaktivitet i salgsøyemed. Private foretak kan benytte bredere eller smalere definisjoner, sa han.

Handelsdepartementet har utelatt blant annet billettsalg, finanssektoren, transportsektoren, og netthandel rettet mot selskaper i sin undersøkelse.

Undersøkelsen har tatt for seg omtrent 8.800 butikker, hvorav omtrent 15 prosent bruker nettet som salgskanal.

(Origo)