Testbrukerne har rapportert om at batteritiden for apparatene var mer begrenset enn ventet og at forbindelsen har vært ujevn i noen av Tokyos områder. Når tjenestene har fungert er hastigheten i nettverket imidlertid god, melder en del av brukerne ifølge Reuters.

En uke etter testlanseringen av 3G-teknologien sier NTT DoCoMo seg fornøyd med at de ikke har vært noen store problemer. Da glemmer imidlertid selskapet at testen ble rammet av en 18-timers feil i epost-tjenesten omlag et døgn etter lansering. Epost-beskjeder fra PCer nådde ikke frem til mobiltelefonene. NTT DoCoMo hevder imidlertid at feilen ikke skyldes kjernen i 3G-teknologien.

Den japanske telegiganten har utsatt den kommersielle lanseringen av 3G til oktober grunnet programvareproblemer. Til tross for problemene har interessen rundt teknologien vært stor i Japan. 147.000 personer ønsket å delta i testen.

NTT DoCoMo vil være det første selskapet som ruller ut en kommersiell 3G-tjeneste i full skala. Teleselskapet sier det vil utvide nettverket utenfor Tokyo i 2002. Selskapet lover også 3G-teknologi til Europa og USA, skriver Associated Press.

3G-teknologi overfører informasjon 40 ganger raskere enn dagens konvensjonelle mobiltelefoner. Håpet er at telefonene blir raske terminaler for video, musikk og nettsurfing.(Origo)