• Hvis jeg vinner, skal jeg reise jorden rundt, sier student Teresa Sandbakk.

Teresa Sandbakk (20) pleier ikke å spille lotto, men i kveld gjorde hun et unntak.

— Det ble litt spontant på grunn av den store potten, sier studenten.

192 millioner kroner var nemlig kveldens pott i Viking Lotto. Det er en av tidenes største lottopotter i norsk sammenheng, forteller Roar Jødahl, kommunikasjonsrådgiver i Norsk Tipping.

Sandbakk har planene klare om hun skulle stikke av med rekordgevinsten:

— Da skal jeg reise jorden rundt, kjøpe hus og bil og betale ned studielånet.

Men dessverre, det var ingen som fikk seks rette i Viking Lotto onsdag kveld. Dermed blir rekordpotten overført til neste uke - og da bikker den kanskje 200 millioner.

Kveldens tall ble for øvrig 3, 7, 29, 34, 41 og 44.

Verdens nest største pott

— Blir det en eller to norske vinnere i kveld, så blir det en gedigen premierekord i Norge, sa Jødahl til bt.no tidligere onsdag kveld.

Det er en mann i 30-årene fra Austrheim som i skrivende stund har norgesrekorden, etter at han ved hjelp av en tastefeil vant 63 millioner kroner i januar i år.

Viking Lotto er et samarbeid mellom Norden og Baltikum, men 100 av millionene i potten er forbeholdt en norsk vinner. Spillerne i de andre landene kjemper «bare» om de resterende 92 millionene.

— Her i Norge legger vi til en ekstrapott som kun utbetales hvis det er en vinner som har spilt hos en norsk kommisjonær, og den potten er nå på 100 millioner, sier Jødahl.

Han forteller at enorme potter har vært en trend over hele verden.

— Andre steder har de vært tidligere ute med dette enn oss, men nå kommer vi også etter, sier han.

Etter hvert som pottene øker, blir interessen blant publikum også større.

— Det er klart at drømmen pirrer, sier han.

Ifølge Nettavisen var kveldens lottopott verdens nest største i øyeblikket.

- Køen sto gjennom butikken

Årsaken til rekordpotten er den såkalte lykketallsordningen. Statistisk sett vil den bli utløst omtrent hver åttende uke, men nå har den ikke slått til siden midten av april. Potten har dermed vokst jevnt.

— Den vanlige potten ved seks rette er seks-syv millioner. Det er bare hvis lykketallet er med i vinnerrekken at rekordpotten utbetales, sier Jødahl.

- Er det flere som spiller når premiene blir så store?

— Interessen øker sakte etter hvert som potten stiger, men noe ekstra rush denne uken kan jeg ikke si at det har vært. Potten har jo vært stor lenge, og de fleste som er interesserte har rukket å melde seg på, sier Jødahl.

Lars Krohn-Fagvervoll hos Sørensen Tobakk på Torgallmenningen sier det samme, at antall spillere øker etter hvert som pottene øker.

Han forteller at køen av lottospillere sto gjennom hele butikken i 17-tiden onsdag.

— Det er da rushet er verst, da stikker folk innom på veien hjem etter jobb, sier han.

Hva ville du gjort med 192 millioner? Bruk kommentarfeltet.

REKORDPOTT: Kveldens pott i Viking Lotto var på hele 192 millioner kroner, men ingen fikk seks rette. Dermed blir det nye rekordsjanser neste onsdag.
SCANPIX