— Hva ble du mest overrasket over?

  • Jeg er veldig usikker på hvordan de fant ut at dette er brødrene mine. Det er kanskje fordi vi har felles mellomnavn og etternavn. Og så er jeg litt overrasket over at de fant den tegneserien i Atrium. Det var noe jeg gjorde bare én gang, så det er litt morsomt at de trekker frem det. Ellers er det andre nettsider og info som jeg vil skal være tilgjengelig, relatert til arbeidet mitt. I tillegg har de nok tatt noen av min brors profiler på nett for å være mine. De har ikke funnet ut at jeg i en periode skrev litt for BT.

- Fant de noe du ikke ønsker skal være tilgjengelig?

— Jeg skjønner ikke helt viktigheten av at skattelistene skal bli offentliggjort. Ellers er det stort sett ting jeg ønsker å dele. Jeg tenker på det hver gang jeg skal poste noe på bloggen eller skrive en twittermelding. Jeg vurderer jeg om dette er noe folk som liker Casiokids vil ha interesse av å høre om.

- Fant de mer eller mindre om deg enn du hadde forventet?

  • Det var mindre enn fryktet. Det må finnes mye mer der ute, hvis man har tid til å gå dypere i det. Jeg har jo for eksempel gitt veldig mange intervjuer på vegne av Casiokids. Hvis man hadde gått gjennom alle dem, hadde man sikker funnet ut mye mer om meg, indirekte.

- Hvor forsiktig er du med å legge ut info om deg selv på nett?

  • Jeg vil si jeg er veldig forsiktig med det. Jeg er bevisst på å ikke dele alt med alle. Det er en av grunnene til at jeg ikke er på Facebook. Den største grunnen er at jeg er redd for den informasjonsstrømmen jeg må forholde meg til. Derfor foretrekker jeg å skrive e-post til venner. Å lage og publisere musikk er dessuten ganske personlig. De som hører på musikken, kan få vite ting om deg som det ikke nødvendigvis er naturlig å fortelle til folk du ikke kjenner.

- Hva er din holdning til å legge ut ting om andre?

  • Noen ganger har jeg lagt ut bilder på bloggen av publikum på konsertene. Jeg burde kanskje være mer forsiktig med det? Men det virker som de fleste synes det er morsomt. Det som er urovekkende, er at selv om du ikke er på Facebook, har du mange venner som er det, og de kan legge ut bilder av deg. Jeg har ikke opplevd det som et problem, men jeg skulle ønske flere tenkte litt mer over hva de postet.

- Hva slags type informasjon er du mest redd for skal havne på nett?

  • Jeg er ikke venn med alle i verden, så jeg vil ikke at all personlig informasjon skal være tilgjengelig for alle. Jeg prøver å holde det som kommer ut relatert til prosjektene mine. Det er et interessant tema, dette. Jeg er vel i den første generasjonen som må ta stilling til hvor mye man vil dele. Vi er fremdeles i utprøvingsfasen. I fremtiden tror jeg flere vil tenke over dette. Ikke bare for å ha et mer lukket privatliv, men også av sikkerhetsmessige grunner.

- Har du opplevd noe ubehagelig knyttet til din nettbruk?

  • Ikke utenom veldig mye søppel-e-post fra Nigeria. Noen ganger kan faktisk slike datagenererte e-poster være ganske underholdende å lese.