— Det er klart at Napster ikke følger pålegget fra retten om å luke ut materiale som er beskyttet av opphavsrettigheter, sier talsmann for Recording Industry Association of America (RIAA) ifølge Reuters.

Selv om aktiviteten på fildelingstjenesten har gått ned er mange sanger som skulle vært blokkert fortsatt tilgjengelige, hevder plateindustrien. En rapport om den angivelige svikten blir levert til myndighetene neste uke.

Napster hadde ingen umiddelbar kommentar til RIAAs planer om en klage, men har tidligere sagt at plateselskapene sender unøyaktige lister som ikke er i tråd med rettens kjennelse. I de tilfellene vi mottar korrekte lister fjerner vi sangene, sa en talsmann for Napster på torsdag.

— Det er mulig at noen unøyaktige filnavn er levert til Napster, men dette er hovedsaklig et forsøk på å kjøpe seg mer tid, hevdet bransjesammenslutningen RIAA ifølge Wired News på torsdag.

228.500 filer er fjernet fra tjenestens søkeindeks, ifølge en rapport fra Napster til dommer Marilyn Hall Patel onsdag. Antall mp3-filer hos Napster gikk ned 60 prosent mot forrige undersøkelse etter et omfattende utlukingstiltak, hevdet analyseselskapet Webnoize i forrige uke.

— Napster jobber seriøst med utlukingen av filer for å vise plateindustrien at de kan kontrollere nettverket, hevdet analytikeren Matt Bailey ovenfor Reuters. Nettselskapet har tre dagers fjerningsfrist når de mottar lister fra plateselskapene.

Napster benytter et filutrenskingsverktøy basert på den populære musikkdatabasen CDDB. Databasen, som brukes som oppslagsverk av de fleste nett-tilknyttede MP3-spillere, inneholder informasjon om flere millioner låttitler og artister.(Origo)