I oktober gikk Leni Kristin Løvvik til innkjøp av en iPhone 4 fra Apple.no. Knappe to måneder etter eksploderte telefonen mens hun kjørte til jobb, skriver TV2 hjelper deg på nett.

Leni har henvendt seg til Apple, men de vil ikke reparere telefonen fordi de mener den ble brukt mens det var minusgrader.

Apple sier det ikke er en garantisak fordi de bare garanterer for mobilens bruk ned til 0 grader.

Kunden selv skyld i skaden

Telefonen eksploderte mens den var koblet til musikkanlegget i bilen.

Apple nekter å reparere Leni Kristins telefon, fordi telefonen ikke tåler minusgrader. De mener at siden Leni brukte mobilen til å spille av musikk fra hun startet kjøreturen når det var tolv minus ute, så er hun selv skyld i skaden.

Temperaturen i bilen var omtrent 20 grader da telefonen eksploderte, skriver Aftenposten.

Tåler mellom 0 og 35 grader

Apple vil ikke kommentere saken, men på Apple.no kommer det frem at man bare skal bruke iPhone 4 når det er mellom 0 og 35 grader.

Telefonen kan likevel oppbevares fra minus 20 til pluss 45, men den kan ikke brukes.

Hverken garanti eller forsikring som man har tegnet gjennom Apple dekker skader som er selvforskyldt ved bruk av telefonen i minusgrader.

Må tåle norsk klima

Kommunikasjonsrådgiver i Forbrukerrådet, Martin Skaug Halsos, mener iPhone må tåle vanlig bruk hvis den skal selges i Norge.

— iPhone bør tåle norsk vintervær og kystklima, men det er vanskelig å bevise at dét er grunnen til at den blir ødelagt, sier Skaug Halsos til TV 2 hjelper deg.

De første seks månedene etter et kjøp har selger ekstra bevisbyrde. Loven sier at en feil vil ses på som iboende i varen, om man ikke kan bevise noe annet.

Hvis kunden vil klage i saken kan Forbrukerrådet megle, og saken kan gå videre til Forbrukertvistutvalget.

Husk å sjekke brukerveiledningen for hvilke temperaturer din mobil er ment å tåle.