• Safe-streiken stopper aktiviteten på West Alpha allerede i morgen, torsdag. .

I morgen må leterigg stenge på grunn av streik

I morgen, torsdag må Centrica stoppe boringen i Norkehavet som følge av streiken blant 114 Baker Hughes-ansatte. Flere rigger må stanse de neste dagene.

Torsdag stenger trolig riggen West Alpha ned i Norskehavet, der den leter etter olje for Centrica. Nedstengingen er den første av flere som skjer på grunn av streiken i brønnserviceselskapet Baker Hughes, skriver Stavanger Aftenblad.

- For oss er streiken uheldig. Vi må stenge ned når brønnen er sikret. Dermed blir vi forsinket, samtidig som kostnadene til leie av rigg løper, sier operasjonsdirektør Rune Martinsen i Centrica til Stavanger Aftenblad.

Ekstra utgift

Å leie en borerigg koster rundt tre millioner kroner hver dag. Så kommer det også utgifter til diverse andre poster, men det er selve riggleien som utgjør mesteparten av kaken.

- Våre kostnader påløper som vanlig under streiken, så dette blir en utgift som andre utgifter ved oljeleting, sier Martinsen.

Staten betaler

Som kjent får oljeselskapene dekket 78 prosent av letekostnadene av staten, som dermed må dekke store deler av de økte kostnadene streiken medfører.

- Så dere vil ikke sende regningen videre til Baker Hughes?

- Dette noe vi vil måtte vurdere i henhold til de kontrakter vi har med dem.

Les også:

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Økonomi