Klokken 07.30 hadde allerede 100.000 nordmenn sjekket selvangivelsen siden midtnatt, ifølge Aftenposten.no.

— Foreløpig har vi ikke registrert at folk må stå i kø for å logge seg inn. Men rett over midtnatt hadde vi noen it-tekniske oppdateringer som gjorde at systemet hang i noen minutter, sier Altinns pressekontakt Jørgen Ferkingstad.

Kø-plakat

Altinns nettsider står det: «Hvis du møter en kø-plakat når du skal sjekke selvangivelsen tirsdag 20. mars, betyr det at svært mange allerede har logget inn før deg. Da må du vente og prøve igjen litt senere.»

— Kø-plakaten betyr rett og slett at svært mange brukere allerede har logget inn i Altinn for å sjekke selvangivelsen. Noen må derfor gjøre seg ferdig før vi kan slippe nye inn. Altinn har tusenvis av brukere hver eneste dag, men akkurat i topptimene den dagen selvangivelsen legges ut kan det bli nødvendig med litt trafikkdirigering, sier Altinn-sjef Kjersti Lauritzen.

Topptimer

Det topper seg når folk kommer på jobb og rett etter arbeidstid.

I fjor oppsto det problemer med løsningen da folk skulle inn for å sjekke selvangivelsen. På nettsidene forsikres det om at en rekke feil er rettet og kapasiteten i løsningen er betydelig forsterket.