Aldri før er det solgt flere hybridbiler i bergensområdet enn i årets to første måneder. I første rekke er det Toyota-modellene Yaris og Prius som gir dette resultatet, ifølge oversikten fra Opplysningsrådet for Veitrafikken AS (OFV).

— Vi har solgt over 100 nye Yaris-modeller siden nyttår, og 97-98 prosent av dem er hybridbiler. Prius har også hatt en enorm økning, med hele 230 prosent mersalg enn på samme tid i fjor, sier salgsdirektør Rolf Johannesen i Jæger Automobil.

Bergen skiller seg ut

Ifølge den ferske OFV-statistikken topper Toyota salget av nye biler i Hordaland. Hittil i år har 312 nye modeller rullet ut på veiene her i fylket. Deretter følger Volkswagen (233), Volvo (162) og Ford (144).

Bergen skiller seg klart ut fra resten av landet når det gjelder hybridsalget.

— Jeg tror det skyldes fokuset på miljøet hos bergenserne. Det er mange som kommer til oss og vil kjøpe bil uten å ha bestemt seg for hvilken modell de ønsker seg -bortsett fra at de vil ha hybrid, sier Johannesen.

Kombinerer bensin og elektrisitet

Hybridbiler kombinerer flere energikilder, en bensinmotor og en elektrisk motor med generator og batteripakke. Bilene kan kjøre på bensinmotor alene, elektrisk motor alene, eller med en kombinasjon av begge.

— Vi regner at én ordinær dieselbil forurenser like mye som 60 hybridbiler. På kalde vinterdager tror jeg forholdet kan komme opp i 1-100, sier Toyota-direktøren.

Batteribil i tetskiftet

Elbilen Nissan Leaf er oppe på en imponerende tredjeplass over solgte, nye modeller i Hordaland siste måneden, kun slått av Volkswagen Golf og Toyota Yaris.

Ved utgangen av februar var markedsandelen følgende på de fem mest solgte merkene, ut fra nybilsalget: Toyota 15,6, VW 11,7, Volvo 8,1, Ford 7,2 og Nissan 6,1 - alt ifølge OFV.