BT skrev forrige uke om Berstadhuset i Strandgaten som skal pusses opp for 20 millioner kroner og gjøres om til et kjøpesenter over tre etasjer.

I kommentarfeltet til artikkelen om Berstadhuset tok en rekke av bt.nos lesere til orde for at den spanske kleskjeden Zara burde etablere seg i de nye lokalene.

«Ser at man ønsker noen store trekkplastre og da kan kanskje kleskjeden Zara være noe å tenke på? I Oslo står folk nærmest i kø for å handle hos Zara.», skrev bt.no-leser Gisle.

Zara er kresen

Allerede for nærmere fem år siden uttalte en representant fra Zaras eierselskap Inditex at Zara var intereessert i å åpne butikk i Bergen.

Men Zara er kresen og har strenge krav til lokalisering og butikklokaler. Inditex-direktøren uttalte da at lokalene må være minimum 1500 kvadratmeter og ha en 15 meter lang fasade. I tillegg må det være 3,5 meter fra gulv til tak, og bygningen må være «arkitektonisk riktig» — hva nå enn det måtte bety.

Mens Oslo har fått to Zara-butikker, har det fem år senere fremdeles ikke kommet noen ny butikk i Bergen.

Kanskje på sikt?

Bt.no ba derfor om et intervju med den skandinaviske direktør i Inditex, men fikk beskjed om at vedkommende for tiden ikke er tilgjengelig. I stedet fikk vi følgende tilbakemelding fra kommunikasjonsstaben:

— Når det gjelden en eventuell åpning i Bergen, er det ikke planlagt med det første.

Et lite håp gis imidlertid til bergensere som ønsker Zara velkommen:

— Zara planlegger å utvide sin virksomhet i Norge i fremtiden. Bergen, som én av de største byene i det norske markedet, er ett av de potensielle målene, skriver kommunikasjonsstaben i en e-post til bt.no.

Hvilke internasjonale butikkjeder vil du ha til Bergen? Si din mening i kommentarfeltet under!