Like etter klokken 10 fredag morgen hadde Hurtigruten sunket rundt seks prosent i verdi på Oslo Børs. Hele morgenen har aksjekursen vandret mellom seks og tre prosents nedgang.

Kursfallet kommer mens redningsmannskaper jobber på spreng for å hindre at hurtigruten forliser utenfor havnen i Ålesund.

Mister effekt fra tv-eksponering

Ikke uventet gikk aksjekursen motsatt vei tidligere i sommer, da Nrks produksjon «Hurtigruten minutt for minutt» rullet på tv-skjermen konstant i fem og et halvt døgn.

I løpet av den tiden gikk aksjekursen opp over 13,5 prosent, og ga den største aksjonæren, Trygve Hegnar med en eierandel på i overkant av 30 prosent, en verdiøkning på over 33 millioner kroner, ifølge e24.no.

Aksjekursen svinger imidlertid fredag formiddag, og det er usikkert hvordan kursen vil utvikle seg utover dagen.

Pluss i Europa

Like etter klokken 10 er også Oslo Børs i minus, nærmere bestemt 0,4 prosent, etter å ha startet i pluss.

Ellers i Europa er bildet stort sett positivt. Børsen i Frankfurt, Dax-indeksen, er opp 1,06 prosent. Børsen i Paris, Cac 40, stiger 0,32 prosent. I Madrid har Ibex 35-børsen steget med 0,52 prosent.

Asia og USA stiger

Også børsene i Japan og Kina har gått bra fredag. Nikkei-indeksen i Tokyo er 2,25 prosent i pluss, mens Hang Seng-indeksen i Hong Kong er opp 1,56 prosent.

Torsdag steg børsene i USA for fjerde dag på rad. Den industritunge Dow Jones-indeksen steg med 1,66 prosent og indeksen endte på 11 433,18 poeng.

Den teknologitunge Nasdaq-indeksen endte på to 2.607,07 poeng, en økning på 1,34 prosent.

Den bredt sammensatte Standard & Poor’s 500-indeks stengte på 1.209,11 poeng, en økning på 1,72 prosent.