— Vi vet at det er mange som venter til over påske før de legger ut bolig for salg. Jeg tipper at rundt 700 - 800 boliger kommer ut for salg i april måned, sier Tommy Kaland, partner og megler i Postbanken Eiendom.

- Perfekt hage

Det bekrefter Stian Grøtte, daglig leder ved Privatmeglerens kontor i Bergensdalen.

— Studentene som er ferdig til sommeren og har kjøpt bolig under studiene, selger nå. Det samme gjør de som vil at hagen skal se perfekt ut, sier Grøtte.

Grøtte forteller om et leilighetsmarked som er inne i en positiv trend.

— Tilbudet har vært lavt i mars, og det har presset prisene oppover, sier han og legger til det blir erfaringsmessig et vesentlig større utbud over påske

— Enkelte godbiter har tatt helt av i det siste. Vi ønsker ikke at det skal komme 30-40 eller flere på visning. Ingen er tjent med at det i lengden skal gå over alle støvleskaft. En positiv og stabil prisøkning er det beste, fortsetter han.

Strekker seg langt

Ifølge Regiondirektøren i Eiendomsmegler Vest har enkelte selgere vært villig til å strekke seg langt i mars.

— Markedet for leiligheter i mars har vært bra med jevnt godt oppmøte på visninger, og flere budgivere i de fleste saker. De har ikke latt seg ikke skremme av at det er mange som kaster på i budrundene, sier Martin Raknes.

Han tror rentesignalene fra Norges Bank også har bidratt til fortsatt interesse for boligmarkedet.

— Nå er snart vårsleppet like om hjørnet, og det blir spennende å se om alt som legges ut fremover svelges unna like raskt som hittil i år. De siste tre ukene har det vært en jevn økning i tilbudet, men etter påske forventer vi et enda større hopp, sier Raknes.