Lisbet K. Nærø (48) fra Ålesund er ansatt som ny administrerende direktør i det børsnoterte transportselskapet Tide ASA.

Nærø kommer fra stillingen som toppsjef i BN Bank og vil starte i jobben 1. september.

Ifølge en pressemelding er Nærø utdannet siviløkonom fra NHH (1988) og innehar en MBA fra University of Central Florida i USA (2000). Utover det har hun tilleggsutdannelse fra det juridiske fakultet i Bergen og Harvard Business School i USA. Hun er gift med en bergenser og har to barn.

— Dette blir en spennende utfordring som jeg gleder meg til å ta fatt på. Jeg er ydmyk har stor respekt for de utfordringer bransjen står overfor. Bussnæringen er en fremtidsrettet bransje med lang og stolt historie, sier Nærø, ifølge pressemeldingen.

Fornøyd med kvinnelig konsernsjef

Nærø etterfølger Bjørn Ove Børnes som etter 25 år i selskapet går av med pensjon i løpet av 2011.

— Jeg er veldig stolt og glad for at vi har fått en så god etterfølger. Jeg er også fornøyd med at vi i et børsnotert selskap har fått en kvinnelig kandidat som nådde opp i konkurransen med menn, sier avtroppende konsernsjef Børnes.

- Vemodig å gi seg

Selv legger ikke Børnes skjul på at det er med blandede følelser han gir seg etter 25 år i selskapet.

— Men jeg har forberedt meg en del år. Jeg hadde egentlig tenkt å pensjonere meg for ett år siden, men så lovet jeg styre og ansatte å bli med i en periode til selskapet var strategisk i en annen posisjon, sier Børnes.

Etter at selskapet ble fisjonert i ulike divisjoner er planen nå å satse på videre vekst i bussmarkedet, mens det blir fokus på drift til sjøs.

— Nå er vi ved en korsvei hvor det er naturlig med en ny en ved roret. Men det er vemodig, jeg har hatt noen fantastiske år, sier Børnes.