Filmen har ikke noe navn, og manuset har ikke blitt skrevet, men konkurransen "Who Wants to be a Movie Star?" ruller og går på nettet, og produsentene lover å vise en ferdig film på den uavhengige Sundance-festivalen i januar 2001.

Fem ledende roller, fire biroller, åtte småroller, to produsent-stillinger og en hel rekke assistentjobber selges unna til høyest bydende. Budene starter på 99 cents — i underkant av ni kroner.

— Vi har et åpent sinn om hva dette skal dreie seg om, vitset manusforfatter Adam Rifkin på en pressekonferanse tidligere denne uken. Rifkin har tidligere ført filmene "Small Soldiers" og "Mouse Hunt" i pennen.

Filmskaperne har en solid pott med penger, men vil ikke ut med hvor mye.- Det er godt mulig vi lager en film til 10 millioner dollar (87 millioner kroner) dersom auksjonen ender opp der vi håper, sier regissør og produsent Tony Markes, som fra før har filmen "Welcome to Hollywood" på samvittigheten.

For å sikre seg at filmen har drakraft på det amerikanske publikumet, lover teamet å hyre inn større stjerner, melder Reuters.

Etter at konkurransen avsluttes i midten av juli, har manusforfatter Rifkind en måned på seg til å hamre ut et manus. Planlagt opptaksstart er til høsten.

Konkurransen finnes på http://www.whowantstobeamoviestar.com/

(Origo)