— Det er første gang vi gir bedriftsprisen til en finansbedrift og en konkurrent, sier sjef for DnB NOR i Bergen og Hordaland, Kathrine Trovik.

— Vi synes det er viktig å drive frem lokale gode bedrifter som viser initiativ og evne til nyskapning og vekst i regionene.

DnB NORs bedriftspris ble etablert i 1986, og deles hvert år ut i samarbeid med Bergen Næringsråd. De tre siste årene er det Vizrt , It's Learning og Liegruppen som har mottatt prisen, som er 100.000 kroner og statuen «Kjuagutten».

— Oppmuntring og inspirasjon

I år er det Holberg Fondene som går av med seieren. Fondet ble startet i 2000, og feirer 10 års jubileum i disse tider.

— Jeg er veldig glad for å motta prisen på vegne av Holbergs ansatte. Det er en anerkjennelse for 10 års hardt arbeid, og gir stor oppmuntring og inspirasjon til å stå på videre, sier Egil Herman Sjursen, administrerende direktør i Holberg Fondsforvaltning AS.

— Det er mye konkurranse og hver dag er en krig i den bransjen vi driver i, så da er det hyggelig at andre setter pris på jobben vi gjør.

- Vi har kjempet på

I takketalen fortalte Sjursen at det har vært mange harde år for Holberg, som forvalter samlet rundt 21 milliarder kroner for sine kunder. De største fondene er Holberg Likviditet, Holberg Norge og Holberg Norden

— Vi startet på absolutt verste tenkelige tidspunkt, da markedet var det høyeste noen gang. Og så falt det i tre år.

— Men vi har kjempet på, og har klart å skape en konkurransedyktig avkastning med langsiktige perspektiver, sier Sjursen.

Nøkkelen til suksess

I tillegg til Trovik, har juryen bestått av rektor Jan Haaland ved Norges Handelshøyskole og administrerende direktør Marit Warncke i Bergen Næringsråd.

— Det er viktig at det ikke bare er DnB NOR som bestemmer hvem som vinner, og at vi har mange innspill før vi tar avgjørelsen, sier Trovik.

I juryens begrunnelsen står det blant annet at «Nøkkelpersonene i Holberg har vært flinke til å engasjere seg på de lokale næringslivsarenaer», og har vært «viktige bidragsytere inn til for eksempel Bergen Næringsråd med så vel formannsposisjon som mangeårig leder av ressursgruppe Finans.»

— Vi har de riktige menneskene som står på, det er nøkkelen til suksessen, sier Sjursen.