Mange jobbsøkere kaster bort tiden på å søke jobber som ikke finnes, melder Aftenbladet.

Bedrifter behandler jobbsøkere på en arrogant måte, mener hodejeger Erik Falk Hansen.

«Forkastelig»

— Det er forkastelig og respektløst sier han.

Det er helt klart en frustrasjon der ute

Erik Falk Hansen, hodejeger

— Mange bedrifter har ledige jobber utlyst på sine nettsider, men dette er jobber som ikke finnes, sier Hansen.

— Det er enten stillinger som bedriftene har glemt å ta bort, eller bedrifter som gjør det slik for å bygge merkevare og gi markedet og konkurrentene inntrykk av at de er i ekspansjon, sier han.

Han mener dette gir jobbsøkere falske forventninger - og gjør at mange bruker tid på å søke jobber som reelt sett ikke finnes.

— De kunne heller brukt den verdifulle tiden på å søke på reelle stillinger, sier Hansen.

Får ikke svar

Hodejegeren mener det burde vært ulovlig å lyse ut stillinger som ikke finnes, eller som bedriftene ikke har tenkt å ansette noen i.

Hansen holder til i Oslo, er fra Kristiansand og pendler mye til Rogaland der han har mange kunder. han kjenner næringslivet fra flere sider, og han mener derfor han har dekning for sine påstander.

— Det er helt klart en frustrasjon der ute, og i tillegg til dette med ikke-aktive stillinger, er jobbsøkere frustrert over at de ikke får tilbakemelding på jobbsøknader, sier han.

— Jeg har helt sikkert hørt fra tusen kandidater at de ikke har fått svar på søknaden sin. Hverken fra selskapene eller fra rekrutteringsselskapet, hvis det var involvert. Åpner de døra, må de også lukke den, sier Hansen.

- Ikke godt nok

Han forteller om et møte han hadde med en nyutdannet bachelorstudent på jakt etter jobb.

Hun søkte, men fikk ikke svar, gang etter gang. Hverken på om søknaden var mottatt eller om jobben etter hvert ble besatt og om hennes kompetanse var blitt vurdert.

Falk Hansen mener at dette ikke er godt nok fra arbeidsgiver.

— Respekterer de jobbsøkerne, bør de svare alle som søker, sier han.

Se diamantene

Det er viktig både med tanke på erfarne kandidater, men kanskje enda viktigere for nyutdannede. Personer som denne jenta er «morgendagens helter», mener han.

— Det er slike flotte, inspirerende og svært kompetanserike mennesker som skal være med og sikre et sunt næringsliv i framtiden. Da er det ikke annet enn trist, tragisk og respektløs at slike mennesker får et såpass dårlig førsteinntrykk av arbeids- og næringslivet, sier Hansen.

— Mange arbeidstakere som nå må ut og søke jobber, har vært lenge i arbeidslivet, og de har dermed lite erfaring med å søke jobb. For disse menneskene er det viktig at alle som driver med rekruttering, tilrettelegger for enkle og effektive prosesser. Vi er alle helt avhengig av kandidater i gode tider, da bør vi gi noe tilbake nå i dårlige tider.

Erik Falk Hansen vil også oppfordre arbeidsgivere til å verdsette mer all den solide arbeidserfaringen som nå blir tilgjengelig i arbeidsmarkedet.

— Når store omstillinger skjer, slik som i oljenæringen nå, kommer nye grupper jobbsøkere på markedet. De har ikke alltid så mye teoretisk kompetanse, men desto mer praktisk arbeidslivserfaring og masse omstillingsevne og vilje. De bør ikke avvises på at de ikke fyller formelle krav til utdanning. Her bør næringslivet se mulighetene i voksne, erfarne, arbeidsvillige og dyktige medarbeidere, mener Erik Falk Hansen.