Julenissen er Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen, som har en kapital på nesten en milliard kroner.

NHH-rektor Jan I. Haaland opplyser at dette er den største enkeltgaven til en norsk økonomisk utdanningsinstitusjon noensinne.

Det nye senteret skal etableres ved å bygge om deler av auditorium Dag Coward. Arealet blir på drøye 600 kvadratmeter og skal inneholde et spesialdesignet auditorium, grupperom, arbeidsplasser og vrimleareal, alt med topp moderne teknologisk utstyr.

— Vi har satset tungt innen medisinsk forskning, og er også engasjert i flere viktige kulturtiltak. Nå var vi på jakt etter prosjekt innen høyere utdanning der vi kunne gjøre en forskjell, sier styreleder i stiftelsen, Hans Petter Jebsen.

— Målet er at det nye senteret skal være en høyteknologisk arena, og tilby en virtuell forelesningssal som kan gjøre det enklere å tiltrekke seg attraktive internasjonale forskere, enten det er som gjesteforelesere eller som opponenter til doktorgradsarbeider, sier Jebsen.

Det nye Kristian Gerhard Jebsen-senteret vil være fordelt på tre etasjer i nær tilknytning til NHHs nybygg. Lokalene skal brukes til undervisning i erfaringsbaserte mastergrader, bedriftsinterne lederutviklingstilbud, bedriftsorienterte forskerseminarer, forskerskole og disputaser.