Fire kontrollører og en politimann troppet lørdag kveld opp på det populære utestedet Cafe Contra Bar på Ole Bulls Plass i Bergen.

I løpet av kontrollen, som varte i cirka halvannen time, fant de en overstadig beruset person. Det sier leder Gro Gaarder ved kontor for skjenkesaker.

Assisterende barsjef Therese Østervold på Cafe Contra Bar bekrefter hendelsen, men sier de vil avvente å kommentere saken til skjenkekontorets avgjørelse er klar.

Tredje gangen

Fire andre steder er i trøbbel. For Downstairs, Fotballpuben og studentpuben på NHH er det snakk om førstegangsforseelse, mens Cacti i Øvregaten også hadde en inndragelse i oktober.

Felles for alle stedene er at de skjenket åpenbare beruset personer, ifølge kontrollørene.Dette er tredje gangen Contra blir tatt i kontroll. Det betyr at stedet kan få inndratt bevillingen i åtte uker. Første gang måtte de stenge kranene, den andre i fire uker.

Men Gaarder vil ikke forskuttere avgjørelsen.

— Det kan hende at de har en grådig god forklaring. Det vet vi ikke før vi har fått uttalelsen fra Contra, sier hun.

Kan pågå i årevis

Ifølge regelverket skal rapporten fra kontrollørene sendes til bevillingshaver for uttalelse i løpet av syv dager. Gaarder sier den trolig blir sendt onsdag.

Saken kan ende i byrådet eller i rettsystemet. Sjøboden gjennomførte siste rest av en inndragelse fra 2007 nå i romjulen.

Gaarder sier for øvrig at det ikke er noe uvanlig med kontrollens lengde og omfang.

— Det er etter hvert vanlig at uniformert politi er med. En del av deres prosjekt «Stopp i tide» handler om at de skal være med på skjenkekontroll. Halvannen time er heller ikke dramatisk eller ekstraordinært. Vi har hatt kontroller på tre timer, sier hun.

I desember var bt.no med politiet på nattklubb - les reportasjen her. Et liknende prosjekt i Sverige førte til at antall voldsanmeldelser falt ned 29 prosent, og at overstadig berusete i mye større grad ble nektet servering.

Tips? Ring eller send MMS til 2211, eller skriv e-post

SKJENKESJEF: Gro Gaarder
PER LINDBERG