Eiendommen har adresse Skareveien i Bergen vest.

I annonsen, som nå ligger på finn.no, reklamerer selger med utsikt mot Vatlestraumen, Bjorøy, Sotra og Raunefjorden. Den store tomten, og nettopp nærheten til sjøen, er noe av det som er prisdrivende.

— Det er sjelden en så flott eiendom legges ut for salg sentralt i Bergen. Beliggenhet, størrelse på tomt, boligen og et flott opparbeidet uteareal gjør denne eiendommen unik. Det gjenspeiles også i prisen, sier Lars Albertsen, eiendomsmegler i Privatmegleren.

Øy på kjøpet

Den eller de vil nok være mennesker som setter pris på maritime opplevelser.

Ifølge prospektet avgrenser den en kilometer lange strandlinjen eiendommen mot vest, sør og øst. Også i viken ved sjøen, er solforholdene optimale, ifølge megleren.

— Det følger også en øy med molo med, i tillegg til flytebrygge og kai. Fem større båter kan legge til, opplyser Albertsen.

På eiendommen er det parkeringsplass og garasjeanlegg med plass til fire biler. Fra garasjen er det varmekabler til boligen. Utenfor den er det stor uteplass mot sjøen.

— Her er gangveier, blomster, busker og trær. Dessuten har man mye naturtomt. Utearealene er opparbeidet av gartner og er rett og slett fantastiske. Vi meglere har sikkert sagt dette før, men dette er en helt unik eiendom, sier Albertsen.

Begrenset marked

Det følger med bolig med fem soverom og P-areal på 368 kvadratmeter. Dessuten får kjøper garasjeanlegg med leilighet, stall og naust. Ifølge annonsen er materialene som er brukt av svært høy kvalitet, og stuen i hovedhuset er på 100 kvadrat, med storslagen utsikt. Her er også rom med boblebadekar, og det er badstu med kaldtbasseng, for å nevne noe.

Albertsen har flere år bak seg i meglerbransjen, men har aldri solgt tilsvarende eiendom.

— Så vidt meg bekjent ligger rekordprisene på boliger i Bergen på rundt 20 millioner kroner. Jeg har ikke hatt lignende eiendom for salg, sier Albertsen.

I flysonen

Luksusmarkedet er begrenset, og megleren regner ikke med at en artikkel på bt.no vil føre til et rush av telefoner.

— Vi vet jo at det er de færreste som har råd til å kjøpe noe sånt. De som har mulighet, bor jo også i utgangspunkt flott. Dermed er det vår oppgave å finne en eller flere kjøpere som ønsker å flytte fra en flott bolig til de kvalitetene eiendommen i Mathopen representerer. Av erfaring kan slike salg tid, forteller Albertsen.

— Er det vanlig slike eiendommer legges ut for salg på finn.no?

— Ja, det er min erfaring.

Forøvrig opplyses det at ligningsverdien er oppgitt til nesten to millioner kroner, og at eiendommen ligger i flystøysone.

Boligen som står på den store eiendommen i Mathopen har P-areal på 368 kvadratmeter. Ute er det store plass.
PRIVATMEGLEREN
STRANDLINJE: Eiendommen i Mathopen har en strandlinje på cirka en kilometer.
PRIVATMEGLEREN
BÅTPLASSER: Ved sjøen er det naust og flere båtplasser.
PRIVATMEGLEREN
OPPARBEIDET: Ifølge megleren er denne eiendommen opparbeidet og holdt i stand av gartnere.