Bergen brannvesen og Egenes brannteknikk i Flekkefjord har inngått avtale om levering av seks hypermoderne biler.

Kontrakten har en totalverdi på nesten 15 millioner kroner, noe som også omfatter service de neste ti årene, skriver avisenagder.no.

De to første bilene kommer rundt årsskiftet. Brannvesenet har opsjon på fire til, men det er avhengig av ytterligere bevilgninger.

Største på 30 år

— Jeg kan ikke huske at vi har fått en stor leveranse på biler før, og jeg har vært med i over 30 år, sier Leif Linde til BT.

56-åringen er leder for operativ avdeling i Bergen brannvesen. Han er svært fornøyd etter anbudsprosessen som har pågått i rundt et år.

Som unger

Planen er at hver av de seks stasjonene i byen skal få sin egen bil med skumsystem. I dag er det bare et slikt system på to av bilene.

— Dette er aktuelt etter Lærdal og brannen i Gudvangatunnelen. Systemet er også designet for å beskytte nabobygninger, sier adm. direktør Stein Asgeir Egenes i Egenes brannteknikk.

Linde mener at flere av brannfolkene gleder seg som unger.

— Det blir mange smil når bilene kommer. Det er mange som er mer enn gjennomsnittlig interessert i bil, sier Linde.

Han sier at etaten har daglige utfordringer med å holde «veldig gammelt utstyr» i drift.

— Bilene er også høyst etterlengtet. Det er mye teknisk utstyr som nå blir betydelig oppgradert.

Tre anbud

Egenes brannteknikk har levert til Bergen brannvesen før, men ikke siden i 2005. Denne gangen vant de anbudsrunden etter å ha slått ut to andre aktører.

Bedriften mener at bilene passer perfekt i Bergens trange gater. Linde bekrefter at de har lagt vekt på fremkommelighet.

— De er smalere og lettere. Dette er det nærmeste du kommer en bybil, en serieprodusert bil, sier Egenes.

Han inngikk i tillegg en avtale med Statoil Mongstad nylig om en ny industribrannbil med et 16 meter langt slukketårn, samt 13 stasjonære vann/skumkanoner.

Brannbilen alene koster 6 millioner kroner.

— Brannbilen kan også rotere og nå 11 meter ut. Brannfolkene kan stå på avstand og få et mye større totalt arbeidsområde. Denne bilen skal leveres over sommerferien, sier Egenes.

FORNØYD: Stein Asgeir Egenes i Egenes brannteknikk har fått solgt brannbiler både til Bergen kommune og Statoil Mongstad.
EGENES BRANNTEKNIKK