En gang var det handel med tørrfisk, korn, skinn og hud fra disse lokalene, som ble bygget som et hanseatisk handelshus. Tyske, hollandske og norske kjøpmenn brukte også gården som arbeidssted, bosted, varelager og til dels også spisested, ifølge hjemmesiden til Det Hanseatiske hotell.

Familien Lude Sande har eid bygget siden 1800-tallet. For nesten 30 år siden åpnet Peppe’s Pizza sin første restaurant i Bergen, men nylig stengte de dørene. Sande-familien, som i dag driver hotellet, har startet arbeidet med ombyggingen.

Siden 1702

— Vi skal utvide fra 27 til 37 rom, sier Erik Sande, daglig leder ved Det Hanseatiske hotell.

Han understreker at det ikke er noe dramatikk at Peppes flytter ut.

— Leieavtalen gikk ut, og vi er enige med Peppes om å ikke fornye den, sier Sande.

I tillegg til nye hotellrom, bygger Sande ny bar, restaurant og selskapslokaler i Finnegården. Bygget ble oppført etter den store bybrannen i 1702 er sammen med Det Hanseatiske Museum på Unescos verdenskulturarvliste, ifølge hotellets hjemmeside.

Stor pågang

Sande ser frem til å få flere rom.

— Vi har stadig fått flere gjester siden vi åpnet her i 2006, og likhet med flere av de andre hotellene opplever vi stor pågang fra gjester som vil bo her. Vi ser lyst på fremtiden, sier Sande.

Han regner med at ombyggingen tar to måneder, og håper at arbeidet er ferdig til begynnelsen av mai.

— Men det er et gammelt bygg. Uforutsatte ting kan skje, sier han.

Ingen mister jobben

Linn Eidsvik er driftssjef i Peppes Pizza. Hun forteller at de ikke kommer til å åpne ny restaurant i sentrum nå når driften i Finnegården er historie.

— Vi har restaurant på Zachariasbryggen og Ole Bull. Vi utvider også på Danmarks plass, sier hun.

- Mister noen av de ansatte jobben?

— Nei, samtlige er overført til våre andre restauranter, svarer Eidsvik, som i likhet med Sande, understreker at det ikke ligger noen dramatikk i at resturanten i Finnegården legges ned.

— Leiekontrakten gikk ut og ble ikke fornyet, sier hun.