Kommunikasjonsrådgiver Pouria Ruhi i Nordic Choice Hotels er noe vag når bt.no spør ham om det nye hotellet.

— Ferdigstilt i mai

— I 2013 åpner det mest sannsynlig et nytt hotell på Torgallmenningen. Det kommer sannsynligvis til å hete No. 13, sier Ruhi.

Førstkommende fredag skal byrådet ta stilling til skjenkesøknaden som er sendt i forbindelse med nyetableringen. I sakspapirene heter det at det kommer et nytt Choice-hotell og at det forventes ferdigstilt i slutten av mai. Byggearbeidene pågår nå i lokalet som tidligere huset Urmester Bjerke.

Den nye restauranten vil fungere både som restaurant og resepsjon for hotellet. Det er selskapet Strav Holding AS som skal drive restauranten. De leier lokaler fra Choice, som igjen leier bygget fra huseier Ole Jan Strønen.

Fra Tjuvholmen til Bergen

I SLUTTFASEN: Det er hektisk byggeaktivitet i det nye hotellet til Petter Stordalen på Torgallmenningen.
PAUL S. AMUNDSN

Strav Holding har i dag et utested i Drammen og fire i hovedstaden, blant annet BAR Tjuvholmen. Bo Vivike ser frem til å starte i Bergen.— Det var vi som startet opp Feliz og drev det i to år, men vi solgte stedet. Nå ser vi frem til å komme til Bergen igjen, sier Vivike.

Han har bodd i Bergen i flere år, blant annet da han studerte på Norges Handelshøyskole.

- Hvilken restaurant blir det?

— Det blir et folkelig italiensk spisested med plass til cirka 80-100 gjester.

Neppe skjenk ute

Det nye utestedet har søkt om skjenketillatelse, også ute på Torgallmenningen. Det er lite som tyder på at Vivike får grønt lys hos kommunen. Fredag behandles søknaden i byrådet, og byrådsleder Monica Mæland innstiller på at restauranten får skjenke alkohol inne, men ikke ute. Nabo Dolly Dimple's har også søkt om uteservering, men også her sier byrådslederen nei. Begrunnelsen er at byens storstue er en alkoholfri sone.

— En uteservering ville ha vært en berikelse for Torgalmenningen, som er et stort byrom midt i Bergen, men vi forholder oss til det som vedtas, svarer Vivike.

- 90 mill. i fjor

Han forteller at restaurantgruppen også vurderer andre nyåpninger i Bergen, men ønsker ikke å fortelle detaljer om videre planer. Etter det BT erfarer, er lokalene til gamle Japan Foto i Veiten et av stedene Vivike er interessert i.

Strav Holding hadde i 2011 84,6 millioner kroner i inntekter og satt igjen med et overskudd på 6,4 millioner kroner før skatt, ifølge proff.no.

— I fjor hadde vi en omsetning på oppunder 90 millioner kroner med et pent overskudd, sier Vivike.