I forbindelse med den nye terminalen på Flesland, skal det sprenges bort en million kubikk med fjellmasse ved Lilandshaugen. Dette får konsekvenser for deg om du skal ut og fly, da veien inn og ut av Flesland vil bli stengt i inntil 20 minutter i perioder

— Vi gjør det vi kan for å redusere konsekvensene for passasjerene, men noe venting blir det. Det dumme er at for å gjøre ting bedre, må vi gjøre det verre i en periode, sier Alf Sognefest.

En av de større spreningssalvene gikk av i dag, og derfor ble området foran hovedinngangen stengt.

VAKT: Mats Stakseng er sprengningsvakt og stanser bilene.
MARITA AAREKOL

Stor salve i dag

— Det betyr at i ca. 10-20 minutter vil det ikke være mulig å ferdes i området foran terminalen, sier Alf Sognefest, prosjektdirektør for den nye terminalen.

Planlagt sprengningstidspunkt for en av de større salvene var klokken 12.30 i dag. Det samme skjer mellom klokken 18.30 og 19.00 i kveld.

— Trafikken til og fra parkeringshuset og av- og pålasting må stanses en kort periode. Selve plassen mellom terminalen og parkeringshuset blir stengt, sier han.

Innvendig vil det være som normalt, understreker han. Det vil også være mulig å komme seg inn og ut av terminalen via en passasje i nordenden.

— Så det er mulig å passere, men man må gå inn et annet sted, sier Sognefest.

Beregn ekstra tid

«Sett gjerne av 10-20 minutter ekstra reisetid til og fra flyplassen da sprengning kan påvirke ferdsel i området,» heter det i en melding til de reisende på Avinors nettsider.

Arbeidet skal pågå i om lag ett år fremover. Sognefest sier at de prøver å fyre av salvene klokken 13.00 og 19.00. Søndager blir det ingen sprengning.

Her på Avinors nettsider finner du daglig informasjon om når det sprenges.

STENGER: Veien blir stengt i perioder på fem til tyve minutter under sprengningsarbeidet.
PER LINDBERG
SLIK BLIR DET: Det nye, langstrakte terminalbygget er til høyre, mens dagens terminal og parkeringshus sees til venstre.
NSW Arkitekter & Planleggere AS