Mandag ble NB Marine begjært konkurs av Nordhordland tingrett. Båtbyggerselskapet på Herdla fikk i fjor høst store økonomiske problemer, og måtte i gang med gjeldsforhandlinger med sine kreditorer.

Etter det BT forstår innså selskapet selv at de ikke ville klare å komme seg ovenpå økonomisk. Dermed bar det til skifteretten.

— Når du må gjennom gjeldsforhandlinger, er du kommet ganske langt ned i kjelleren. Da er det relativt vanlig at man går over i konkurs, sier bostyrer Gunnar A. Haahjem.

26 ansatte mister nå jobben. Ti av disse har vært permittert den siste tiden.

Halvert siden glansdagene

Haahjem jobbet tirsdag morgen med å skaffe seg oversikt over boet, og hadde ikke oversikt over hvor store kravene er.

NbMarinesolgte over hundre båter i året og omsatte for rundt hundre millioner kroner i glansdagene i 2006 og 2007. Ifølge siste regnskap, fra 2012, var omsetningen redusert til vel 48 millioner, men resultatet endte på minus 1,2 millioner.

— Sterkt prispress

Daglig leder Bjørn Steine var ikke tilgjengelig for kommentar tirsdag morgen. I september uttalte han følgende til BT om situasjonen til selskapet:

- Det er sterkt press på prisene. En nedgang i omsetningen har vært trenden i fritidsbåtmarkedet i noen år. Vi reduserte administrasjonen og organisasjonen etter et veldig dårlig år i 2011, da vi var 40 ansatte. Nå er vi 27.